Počinje finalna borba za titulu

Vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Novog Beograda, u prvom meču finalne serije plej-ofa Super lige Srbije, u sredu od 20 časova, na bazenu SPD „Radnički“ u Kragujevcu.

Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela najviše su pokazale do sada i sasvim zasluženo se našle u finalnom obračunu. Radnički je sezonu završio na liderskoj poziciji sa samo jednim porazom i to upravo na Novom Beogradu, u drugom kolu (11:8), dok je Novi Beograd bio drugi, sa skorom od 14 pobeda, jednog remija i tri poraza. Kragujevčani su se konkurentu za titulu revanširali u polufinalu Kupa Srbije (13:9), a zatim slavili i u drugom ligaškom duelu u Kragujevcu (8:7).

Radnički je ove sezone napravio ogroman uspeh osvajanjem Jadranske lige, ali je izuzetno motivisan da u Kragujevac donese i dugo željenu titulu prvaka Srbije.

Kao i uvek, imamo najviša očekivanja i idemo na pobedu. Ulog je sada još veći, silno želimo da osvojimo trofej i to ne krijemo. Dobro smo se pripremali, uvideli greške koje smo pravili u prethodnim duelima sa njima i analizirali još neke njihove utakmice. Taktički smo spremni i ostaje nam da ispoštujemo sve te dogovore – rekao je Nikola Lukić, jedan od najboljih igrača Radničkog.

Biće ovo duel najefikasnijeg napada Kragujevčana u ligaškom delu (268 golova) i najčvršće odbrane Novog Beograda (122 gola). Iako je Novi Beograd bio treća ekipa po efikasnosti, u svojim redovima je imao dalekog najboljeg strelca lige, Draška Gogova, koji je postigao 68 golova. Uz njega Novobeograđani imaju još nekoliko odličnih igrača, kao uostalom i Šumadinci, pa nema sumnje da nas očekuje uzbudljiva serija.

Glavni aduti Novog Beograda su reprezentativac Miloš Ćuk, osvajač svih mogućih medalja i Draško Gogov i golman Dimitrije Rističević, koji su dugi niz godina na širem spisku. Njih trojicu bih izdvojio, ali imaju još mnogo kvalitetnih igrača koji ih prate. Dobra su ekipa i sigurno je da su se i oni taktički pripremili za nas. Presudna bi mogla da bude želja, jer je bez obzira na taktičku pripremu ona potrebna za pobedu – smatra Lukić.

Novi Beograd je u polufinalu ekspresno eliminisao Crvenu zvezdu (12:6, 12:11), dok je Radnički imao znatno više problema sa Šapcem. Mačvani su seriju otvorili „brejkom“ u Kragujevcu (8:7), ali se Radnički onda razbudio i sigurnom igrom došao do finala (8:5, 14:7).

– Ušli smo malo bez žara u polufinale, baš kao što je to bio slučaj i u finalu Kupa. Sva sreća imali smo drugu šansu i iskoristili je. U naredne dve utakmice smo značajno podigli nivo igre, pokazali sasvim drugačije lice i nadam se da ćemo u takvom ritmu nastaviti i u finalu. Već smo se jednom opekli, znamo da ne smemo da se opuštamo i dovoljno smo sazreli. Nadam se da ćemo biti u najboljem mogućem izdanju i da ćemo napraviti prvi korak ka tituli – zaključio je Lukić.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a drugi meč na programu je u subotu od 20.30 časova, na Novom Beogradu. Direktan prenos svih utakmica obezbeđen je na RTS 2.

Post Author: Milan

Ostavi komentar