Odluka o „fajnal-foru“ na trodnevnom prazniku vaterpola u Kragujevcu

Aktuelni šampioni Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog, biće domaćini poslednjeg, trećeg turnira ovog takmičenja, na zatvorenom bazenu u Kragujevcu, gde će ugostiti ekipe Juga, Partizana, Šapca, Primorca i Solarisa. Biće to trodnevni praznik vaterpola za kragujevačku publiku, koja će moći da uživa u devet utakmica, po promotivnoj ceni od 200 dinara po danu.

Radnički je trenutno jedini neporaženi tim u ligi, ali se zbog tri remija nalazi na trećem mestu, sa tri boda manje od Juga i jednim od Novog Beograda, dok četvrtoplasirani splitski Jadran zaostaje dva, ali iz utakmice manje. Još uvek su u igri za „fajnal-for“ i Jadran iz Herceg Novog i Crvena zvezda, dok Partizan ima samo teoretske šanse.

– Kao i uvek, očekivanja su nam najviša i pokušaćemo da ostvarimo sve tri pobede. Na taj način, uz odgovarajuće ishode sa turnira iz Zagreba, mogli bismo čak i do prvog mesta u ligaškom delu i organizacije finalnog turnira u Kragujevcu. Imali smo desetak dana da se pripremimo za turnir, a pritom smo malo i odmorili od napornog ritma utakmica. Pred turnir smo sparingovali sa Primorcem i mislim da smo spremni – rekao je Nikola Lukić, trenutno vodeći strelac Regionalne lige, sa 32 gola.

Kragujevčani će odmeriti snage sa ekipama sa kojima se nisu sastajali na prethodna dva turnira, pa tako u petak igraju sa Partizanom (18.50 časova), u subotu sa Jugom (20.40), a u nedelju sa Šapcem (20.40).

– Mislim da će prve dve utakmice biti najteže, uz dužno poštovanje prema Šapcu, koji je u smeni generacija, a ima i par povređenih igrača. Očekuje nas velika borba, pre svega sa Jugom. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo dobro najpre protiv Partizana, a zatim na krilima te partije nastaviti i protiv Juga, koji je izraziti favorit i ove sezone igra odlično, kako u Regionalnoj ligi, tako i Ligi šampiona – dodao je Lukić.

Radnički turnir otvara protiv Partizana, sa kojim je odigrao dva izuzetno neizvesna superligaška duela. U prvom je poražen na „Banjici“ (13:11), a pre desetak dana se donekle revanširao, pogotkom Miloša Ćuka, 29 sekundi pre kraja (13:12).

– Analizirali smo utakmice kroz snimke i uvideli gde smo grešili. Nadam se da ćemo sve to ispraviti, pre svega u odbrani, gde nismo ispoštovali dogovore iz svlačionice i nismo zatvorili njihove najbolje igrače. Očekujem konačno našu pravu igru protiv Partizana i nadam se vrlo važnoj pobedi – zaključio je Lukić.

Ulaznice se mogu kupiti na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, po ceni od 200 dinara po danu.

Preostali timovi odmeriće snage na turniru u Zagrebu, koji je na programu od četvrtka do nedelje.

RASPORED:

Petak, 4. mart
17.00 Jug – Primorac
18.50 Radnički – Partizan
20.40 Jug – Solaris

Subota, 5. mart
17.00 Šabac – Primorac
18.50 Partizan – Solaris
20.40 Jug – Radnički

Nedelja, 6. mart
17.00 Primorac – Partizan
18.50 Solaris – Jug
20.40 Radnički – Šabac

Post Author: Milan

Ostavi komentar