Odbojkaši Radničkog startuju u Kupu Srbije

Odbojkaši Radničkog u sredu od 17 časova, u „SBB Jezeru“, dočekuju Borac iz Paraćina, u utakmici osminе finala Kupa Srbije.

Biće ovo lepa prilika da trener Radničkog Dragan Kobiljski malo „promeša karte“, odmori startere i pruži šansu mlađim igračima.

Ekipa Borca iz Paraćina, koja se takmiči u Prvoj ligi Srbije, ne bi trebala da predstavlja ozbiljnijeg protivnika za Kragujevčane. Paraćinci su do plasmana među šesnaest najboljih ekipa u Kupu Srbije došli nakon što su treću godinu zaredom osvojili trofej namenjen pobedniku Kupa Odbojkaškog saveza Nišavskog okruga.

Borac je prethodna dva učešća u Kupu Srbije završavao već u uvodnoj rundi. U sezoni 2018/19 Paraćince je eliminisao Spartak iz Ljiga, dok ih je prošle godine „počistio“ požarevački Mladi radnik.

Svesni su učenici trenera Marka Jovanovića da ih ista sudbina verovatno očekuje i u sredu, pa samim tim i ne polažu previše nade u predstojeće gostovanje u Kragujevcu.

Ipak, to nikako ne sme da bude izgovor za opuštanje u taboru Kragujevčana, koji i ove sezone imaju visoke ambicije u kup takmičenju. Podsetimo, pre samo dve sezone Radnički je dogurao do finala Kupa Srbije, dok je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu od strane novosadske Vojvodine, koja je prošla dalje zahvaljujući poen količniku.

Prema pravilima OSS, u osmini finala Kupa Srbije igra se samo jedna utakmica, čiji će pobednik obezbediti plasman u narednu fazu takmičenja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar