Odbojkaši Radničkog sigurni protiv Jedinstva

Odličan start odbojkaša Radničkog u BPŠ Super Ligi Srbije. U prvom kolu takmičenja, sigurnom i koncentrisanom igrom savladana je odlična ekipa Jedinstva iz Stare Pazove sa 3:0 (25:21, 25:23, 25:19).

Već u svom prvom nastupu u novoj sezoni Radnički je opravdao ulaganja u pojačanja između dve sezone, kao i ulogu jednog od favorita za vrh tabele.

Za razliku od nekih prethodnih duela ove dve ekipe, koji su kao po pravilu donosili maratonsku bitku u pet setova, Radnički je ovoga puta dobrom igrom, bez većih oscilacija, uspeo da slavi u tri seta na radost ne baš brojne, ali odabrane publike, u kojoj se našao i državni reprezentativac Lazar Ćirović, vlasnik zlatne medalje sa minulog Evropskog prvenstva.

Posle rezultatske „klackalice“ na startu uvodnog seta, Kragujevčani su nakon tehničkog tajm-auta došli do prve osetnije prednosti od pet poena (18:13). Ulaskom iskusnog dizača Radišića ekipa Jedinstva se konsolidovala i prišla na dva poena zaostatka (20:18). Međutim, učenici Ivana Blagojevića nisu imali nameru da ispuste stečenu prednost i poenima kapitena Jekića rešili su ovaj set u svoju korist – 25:21.

Rezignirani gubitkom prvog seta, gosti su silovito krenuli u drugoj deonici i poveli sa 3:0. Ovakav početak seta nije poremetio Kragujevčane, koji su nekoliko „teških“ lopti uspeli da pretvore u poene, da bi asom Stevanovića stigli do preokreta (6:5). Nastavili su domaći u dobrom ritmu, pa su na obavezni predah otišli sa tri poena „viška“ (12:9).

Po povratku na parket, igrači Jedinstva su zaigrali znatno bolje u odbrani, razgoropadio se Stanković koji je vezao dva poena blokom, a ovu mini seriju od četiri uzastopna poena zaključio je Majstorović sa servis linije. Od tog trenutka igralo se maltene poen za poen, sve dok Radnički sa dva dobra bloka nije izbio ponovo na „plus tri“ (21:18). Pokušali su gosti ponovo da uhvate priključak, prišli su na 22:21, ali su Kragujevčani još jednom bolje finiširali i odneli prevagu i u ovom setu – 25:23.

Ništa manje dinamičan u odnosu na prva dva nije bio ni početak trećeg seta. Ponovo je vođstvo često menjalo vlasnika, a čini se da je ulaskom Perovića prijem Radničkog dobio na stabilnosti, što je ulilo značajnu sigurnost i energiju igračima kragujevačkog tima u nastavku seta.
Nemanja Stevanović je počeo da pokazuje zbog čega je bio jedan od glavnih igrača u ekipi Radničkog prethodne sezone, a zapaženu ulogu imao je i dizač Nikola Petrović, koji je pored odlične organizacije igre bio vrlo nezgodan i sa servis linije. Kragujevčani su polako penjali razliku i vrlo brzo došli do šest meč lopti. Čast da stavi tačku na ovaj susret pripala je srednjaku Nikoli Goiću za 25:19 i vredan trijumf Radničkog na premijeri.

Kapiten i korektor Radničkog Vladimir Jekić bio je najbolji akter utakmice sa 19 osvojenih poena. Pratili su ga Nemanja Stevanović sa 13 i Nikola Goić sa 12 poena, od toga 4 blokom.

U ekipi Željka Vukelića jedina svetla tačka bio je srednji bloker Čedomir Stanković sa 9 poena, od toga čak 8 blokom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar