Odbojkaši Radničkog rešeni da produže seriju trijumfa u Gornjem Milanovcu

Na krilima dobre igre i trijumfa u susretu sa Crvenom zvezdom, odbojkaši Radničkog putuju za Gornji Milanovac, gde ih u subotu od 18 časova u hali Breza očekuje meč 21. kola BPŠ Superlige Srbije protiv domaće ekipe Takova, koju su ubedljivo savladali na svom parketu u prvoj utakmici ove sezone sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Čini se da su Kragujevčani nakon nekoliko promenljivih izdanja na startu drugog dela prvenstva konačno uhvatili pravi takmičarski ritam, i to u najvažnijem periodu sezone. Šumadinci su posle tri vezana trijumfa u susretima sa ekipama iz donjeg dela tabele, u utorak uveče na svom parketu položili na pleća odličnu ekipu Crvene zvezde, koja je neposredno pre gostovanja u SBB Jezeru „uzela skalp“ šampionu Srbije, novosadskoj Vojvodini.

Više od samog trijumfa nad velikim rivalom trenera Radničkog Aleksu Brđovića može da raduje neverovatna energija i visok stepen samopouzdanja koje su njegovi izabranici demonstrirali u prelomnim trenucima utakmice, ali i odlična izdanja nekolicine igrača koji nisu bili u prvom planu u minulom delu sezone, a koji su mladom strategu pokazali da na njih može ozbiljno da računa u samom finišu prvenstvene trke.

Izuzetno važna pobeda za nas protiv odlične ekipe Crvene zvezde, koja u poslednje vreme igra u vrhunskoj formi. Mi smo u ovaj meč ušli oslabljeni neigranjem povređenog Davida Kovača, ali su zato neki drugi igrači, poput Vuka Ivankovića i Jovana Vukmirovića, iskočili u prvi plan i odigrali jednu zaista vrhunsku utakmicu. Ova pobeda nam je omogućila da se učvrstimo u gornjem delu tabele i steknemo dodatno samopouzdanje pred sam finiš ligaškog dela takmičenja, gde nas očekuju još tri utakmice, od toga dve u gostima. Iskreno se nadam da ćemo zadržati tu energiju koja nas je krasila u utakmici protiv Crvene zvezde i da ćemo nastaviti ovaj trend dobrih rezultata, nije krio Aleksa Brđović zadovoljstvo odličnim izdanjem svoje ekipe u minulom duelu sa beogradskim timom.

Jedan od junaka pobede nad „crveno-belima“, Vuk Ivanković, smatra da je presudno bilo to što je njegova ekipa pokazala za nijansu veću želju za pobedom u odnosu na protivnički tim.

Dugo smo se pripremali za ovu utakmicu. Dali smo bukvalno sve od sebe i uz pomoć sjajne publike, koja je bila naš sedmi igrač na ovoj utakmici, došli smo do jako bitne pobede, kojom smo se učvrstili u gornjem delu tabele. Crvena zvezda se pokazala kao izuzetno nezgodan rival, dobro su se borili tokom sva četiri seta, ali mislim da smo mi pokazali veću želju za pobedom, što je na kraju i odlučilo ovu utakmicu u našu korist, konstatuje Ivanković.

Protekli duel sa „crveno-belima“ propisno je iscrpeo izabranike trenera Alekse Brđovića, koji su imali tri dana da se oporave i „napune baterije“ za predstojeće gostovanje ekipi Takova, koja je trenutno razapeta između borbe za opstanak i nastojanja da se domogne plej-ofa. Milanovčani su u zadnje vreme podigli formu i zabeležili tri trijumfa u poslednja četiri kola za beg iz opasne zone, a sama činjenica da su ove sezone uspeli propisno da namuče aktuelnog šampiona Srbije Vojvodinu i kraljevačku Ribnicu čini ih prilično nezgodnim protivnikom, naročito na domaćem parketu, u šta su Šumadinci, uostalom, imali priliku da se uvere prošle sezone, kada su kroz „iglene uši“ došli do trijumfa u hali Breza (3:2)

Takovo je dobra i iskusna ekipa, koja je u poslednje vreme vezala nekoliko dobrih rezultata. Istina je da smo se mi dosta energetski istrošili u prethodnoj utakmici protiv Crvene zvezde, ali to nikako ne sme da nam bude izgovor da u Gornjem Milanovcu ne odigramo u skladu sa očekivanjima i pokušamo da dođemo do novog trijumfa, jasan je trener Radničkog Aleksa Brđović.

Neko ko je dobro upoznat sa kvalitetima ekipe Takova svakako je Vuk Ivanković, koji je pre dolaska u Radnički dve sezone proveo u taboru Milanovčana.

Takovo je moja bivša ekipa, u kojoj sam se igrački afirmisao i odakle sam uostalom i prešao u Radnički. Radi se o jako nezgodnoj ekipi, posebno na svom parketu, gde su nas prošle sezone dosta namučili. Iskreno se nadam da ovoga puta nećemo imati takvih problema i da ćemo mnogo lakše doći do trijumfa, priželjkuje nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije, koji već treću godinu zaredom nosi dres ekipe iz šumadijske prestonice.

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar