Novo osvetljenje u fiskulturnoj sali Prve kragujevačke gimnazije

Staro, dotrajalo osvetljenje i sistem rasvete u fiskulturnoj sali Prve kragujevačke gimnazije zamenjeno je novim, savremenim i od sada će u najstarijoj gimnaziji u Srbiji, učenici i profesori imati kvalitetnije uslove za rad i nastavni proces časova fizičkog i drugih vannastavnih aktivnosti. Ovu školu i završene radove na osvetljenju obišao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

U najstariju gimnaziju u Srbiji s ponosom ponovo dolazim jer smo ovoga puta investirali u obnovu osvetljenja fiskulturne sale. Učenici i profesori imaće bolje, kvalitetnije uslove za rad i nastavu ali i sportske organizacije koji ovu salu koriste za treninge, kazao je Stevović, član Gradskog veća i istakao da su ovakva ulaganja jedini način da se deca i mladi vrate sportu i zdravim stilovima života. Neprestano ponavljamo ali zaista jesmo u trci i borbi sa modernim dobom i tehnologijama koje ono nosi a sa kojima se nije lako izboriti za još bolje i zdravije generacije, porodicu, društvo, poručio je Stevović.

Prva kragujevačka gimnazija ima više od 1400 učenika a fiskulturnu salu za časove fizičkog i nastavni proces koriste od 7.30 do 20.00 sati, pored brojnih vannastavnih aktivnosti i treninga nekih sportskih klubova, kazala je direktorka gimnazije Slavica Marković ističući značaj ulaganja Grada u zamenu dotrajale dosadašnje rasvete. Mnogo je aktivnosti tokom školske godine i  potreba za zamenom rasvete bila je više nego potrebna. Ovim ulaganjem su učenicima i profesorima obezbeđeni bolji adekvatni uslovi za nastavni proces i rad.

Post Author: Milan

Ostavi komentar