Novi trener Radničkog 1923 je Darko Vojvodić

Nije se dugo čekalo da Radnički 1923 imenuje novog trenera. Posle raskida saradnje sa Dejanom Nikolićem, klub je angažovao Darka Vojvodića, koji je u desetogodišnjoj trenerskoj karijeri uglavnom predvodio nižerazredne timove iz Bosne i Hercegovine.

Iako rodom iz Foče, ovdašnjoj javnosti je više nego dobro poznato lice. U Kragujevcu je proveo i deo svoje igračke karijere s obzirom na to da je u Radničkom proveo dve sezone, od 1995. do 1997, a prethodno je nastupao i za Badnjevac. Njegove igre u Radničkom a i golove pamte i danas svi ljubitelji fudbala iz Kragujevca. Igračku karijeru potom je gradio u ekipama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne gore, a za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 12 utakmica.

Trenersku karijeru započeo je u Sutjesci iz rodne Foče, 2009. godine i od tada promenio čak 12 klubova, a poslednji angažman imao je u banjalučkom Borcu sa kojim je osvojio Prvu ligu Republike Srpske. Dve sezone ranije je predvodio GAŠK iz Gabele do prvog mesta u Prvoj ligi BiH.

Vojvodić će na klupi Radničkog debitovati već u nedelju, kada na „Čika Dači“ gostuje Zlatibor iz Čajetine, tako da nema puno vremena za upoznavanje ekipe ali se nadamo da će mu poznavanje ovdašnjih prilika i mentaliteta, kao i samog kluba olakšati inače nimalo lak zadatak.

Post Author: Milan

Ostavi komentar