Nova pobeda Radničkog 1923

Nakon što su ubedljivim trijumfom nad kruševačkim Napretkom razbili prolećni maler i okončali period rezultatske krize, fudbaleri Radničkog 1923 su osvajanjem sva tri boda na gostovanju ekipi Mladost GAT napravili veliki iskorak ka plasmanu u plej-of – 2:1 (1:0).

Po drugi put u ovoj sezoni Kragujevčani su uspešno izašli na kraj sa Novosađanima, koji su nakon večerašnjeg poraza pali na samo začelje superligaške tabele. Raskvašen teren stadiona “Karađorđe” onemogućavao je izabranike trenera Dejana Joksimovića da nametnu svoj prepoznatljiv model igre, ali ih to ipak nije sprečilo na putu ka drugom prolećnom trijumfu.

Još pre puta u Srpsku Atinu šef stručnog štaba Radničkog 1923 Dejan Joksimović susreo se sa neplaniranim problemom, s obzirom da je Damjan Krajišnik zbog povišene temperature morao da ostane kod kuće. Umesto njega šansu je od prvog minuta dobio Luka Zorić, koji se treneru Joksimoviću za ukazano poverenje zahvalio pogotkom.

Već nakon nepunih devet minuta igre glavni sudija utakmice Dejan Trifković našao se pred prvom ozbiljnijom dilemom, nakon što je Filip Ivanović oboren u petercu Mladosti. Usledile su konsultacije sa kolegama iz VAR sobe, a zatim i naknadno pregledavanje snimka sporne situacije, posle koga je arbitar iz Beograda odlučio da ipak ne dosudi kazneni udarac za kragujevački tim.

Domaćin, koji je poslednju pobedu na svom terenu izvojevao još u oktobru, prvi put je zapretio u 14. minutu preko svog najisturenijeg igrača Milana Vidakova, ali nije bilo potrebe za intervencijom golmana Radničkog 1923 Miloša Mladenovića.

Usledila je potom i prva ozbiljnija akcija Kragujevčana. Ivanović je lepo proigrao Čolovića, koji se ipak našao u ofsajd poziciji.

Dvostruki strelac na utakmici sa Napretkom Vasilije Đurić bio je inicijator akcije kod vodećeg pogotka “crvenih” u 30. minutu. Vešto je mladi ofanzivac izigrao Jankovića, pre nego što je “spojio sa golom” Luku Zorića, kome nije bilo teško da sa metar-dva smesti loptu u protivničku mrežu.

Pokušala je Mladost da odgovori preko Milića, ali njegov udarac glavom nije ozbiljnije ugrozio Mladenovića.

Trostruka izmena koju je strateg Mladosti GAT Nenad Lalatović izvršio na startu drugog poluvremena jasno je pokazala svo nezadovoljstvo temperamentnog stručnjaka izdanjem njegove ekipe u prvih 45 minuta utakmice.

I zaista, zaigrali su Novosađani znatno odvažnije u nastavku utakmice i već nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu došli su u poziciju da poravnaju rezultat, i to iz kaznenog udarca, kome je prethodio duel Ivanovića i Milića pred golom kragujevačkog tima. Precizan sa jedanaest metara bio je Nemanja Maksimović.

Samo par minuta nakon primljenog pogotka, novi hendikep zadesio je Šumadince. Iskusni defanzivac Milan Mitrović je u jednom duelu sa Amerikancem Romanom Galom izvukao deblji kraj, zbog čega je svoje mesto na terenu morao da ustupi petnaest godina mlađem saigraču iz zadnje linije, Vladimiru Tomoviću.

Svi ovi pehovi zaboravljeni su u 62. minutu, kada je Milutin Vidosavljević vratio rezultatsku prednost Kragujevčanima. Najveći deo posla odradio je sjajni Luka Milunović, koji je sa par veštih driblinga “promešao” odbranu domaćeg tima, pre nego što je kao “na tacni” odložio loptu Vidosavljeviću, koji ne propušta priliku da uveća svoj golgeterski saldo.

Mogla je vrlo brzo ekipa Mladosti da se rezultatski vrati u utakmicu. Prvo je Mladenović zaustavio udarac Gala, da bi se nakon kornera koji je usledio u stopostotnoj šansi našao strelac izjednačujućeg pogotka Maksimović, koji sa pet metara prebacuje prazan gol kragujevačkog tima.

Danas veoma raspoloženi Luka Milunović je u 69. minutu posle majstorskog prijema lopte pokušao da lobuje Kneževića, ali nije bio dovoljno precizan. Poslednje uzbuđenje na utakmici viđeno je u 80. minutu, kada je Milić sa ivice šesnaesterca šutirao pravo u Mladenovića.

Kragujevački superligaš je sa šest osvojenih bodova u poslednja dva kola drastično uvećao sebi izglede da se nađe u plej-ofu. Šumadinci su trenutno osmi na tabeli, sa tri boda više u odnosu na devetoplasiranu Kolubaru, koja tek treba da odigra svoju utakmicu 27. kola protiv Novog Pazara u gostima.

Sledi dvonedeljni predah u prvenstvu, posle koga Kragujevčane očekuju dve uzastopne utakmice kod kuće, najpre sa subotičkim Spartakom, a onda i sa imenjakom iz Niša.

ĐURIĆU NAGRADA ZA IGRAČA KOLA

Pre početka večerašnje utakmice na “Karađorđu”, junaku prvog prolećnog trijumfa “crvenih” Vasiliju Đuriću uručena je nagrada za najboljeg igrača proteklog 26. kola Mocart Bet Superlige Srbije.

Đurić je ovo priznanje zaslužio sjajnom partijom na utakmici sa kruševačkim Napretkom, koju je krunisao sa dva prelepa pogotka Mladi ofanzivac je ujedno i prvi igrač Radničkog 1923 kome je pripalo ovo laskavo zvanje u tekućoj sezoni.

MLADOST GAT – RADNIČKI 1923 1:2 (0:1)

NOVI SAD
Stadion: “Karađorđe”.
Gledalaca: 400.
Sudija: Dejan Trifković (Beograd).
Pomoćnici: Nikola Borović, Novak Novaković (obojica iz Beograda).
Strelci: Maksimović u 50. minutu. iz jedanaesterca za Mladost GAT, a Zorić u 30. minutu i Vidosavljević u 62. minutu za Radnički 1923.
Žuti kartoni: Gal (Mladost GAT), Ivanović, Činedu, Mladenović (Radnički 1923).

MLADOST GAT: Knežević, Janković, Ćosić (od 46. Ilić), Hakman, Vujadinović, Maksimović, Denić (od 72. Marković), Babić (od 46. Mituljikić), Kristijan (od 77. Arsić), Vidakov (od 46. Gal), Milić. Trener: Nenad Lalatović.

RADNIČKI 1923: Mladenović, Ponjević, Pecelj, Ivanović, Mitrović (od 60. Tomović), M. Vidović, Zorić, Čolović (od 82. Vlajković), Vidosavljević (od 90+3. U. Vidović), Đurić, Milunović (od 82. Činedu). Trener: Dejan Joksimović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar