Nova pobeda košarkašica Radničkog 2016

Košarkašice Radničkog 2016 slavile su na vrućem gostovanju u Leskovcu protiv ekipe Actavis Akademije rezultatom 75:72.

Odličan start sezone za košarkašice koje predvodi naša proslavljena igračica Vesna Despotović.

Ekipa je bila u vodjstvu tokom cele utakmice, pa iako je rezultat na kraju bio tesan, pobeda nije dolazila u pitanje nijednog trenutka.

Jako teško gostovanje u Leskovcu protiv neugodne ekipe Actavisa. Celu utakmicu smo kontrolisali rezultat i na kraju zasluženo pobedili. Danas su nam falile dve igračice Marija Novak i Neda Rapović i zbog toga me ova pobeda još više raduje. Isto tako Milica Todorović je danas debitovala za nas i sa njom smo dobili jos više na iskustvu i igri pod košem. Čestitam svojim igračicama na odličnoj igri i pobedi”, rekla je trener “Raničkog 2016”, Vesna Despotović.

Najefikasnija u kragujevačkoj ekipi bila je Sara Milošević sa 36 pogodaka, a slede je Mehović sa 16 i Todorović sa 10.

Znale smo da nam sledi tesko gostovanje u Leskovcu, poznajemo ekipu od prethodne sezone gde smo na njihovom terenu izgubile. Videlo se od pocetka da ce utakmica biti dinamicna kao sto je i bila do poslednjeg sudijskog zvizduka. Imale smo prednost visokih igraca sto smo koristile vecim delom utakmice. Sacuvale smo rezultat do samog kraja i 2 boda donele u Kragujevac. Cestitala bih igracicama Leskovca na fer i korektnoj borbi, a mojim saigracicama kao i prethodnog puta na pruzenom maksimumu do samog kraja”, kaže košarkašica Sara Milošević.

“Radnički 2016” sledeća dve utakmice igra kod kuće i to protiv “Paraćina” i “Gimnazijalca” iz Pirota.

Naš drugi predstavnik u ovom rangu takmičenja ekipa ŽKK Radnički dobila je ekipu Topličanina službenim rezultatom 20:0.

Time su košarkašice iz Kragujevca zajedno na vrhu tabele Druge lige Jug B.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar