Nemile scene na meču Budućnost-Sušica u Valjevu

Burno je bilo u Valjevu, na meču Srpske lige između domaće Budućnosti i Sušice iz Kragujevca. Meč je završen pobedom domaćina 1:0 i optužbama gostiju da su ih navijači Budućnosti posle meča gađali biciklima i staklenim flašicama. Zbog toga su zatražili i od FS Srbije da reaguje i sankcioniše takvo ponašanje.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Sušice Stevan Vidić, opisuje se kako su njihovi igrači i članovi stručnog štaba bili napadnuti.
„Huligani su upali u svlačionicu, gađali su nas biciklima i flašama. Napominjemo da bi ovaj incident bio sprečen da je FK Budućnost postupao po pravilima Srpske lige i obezbedio prisustvo redara koji bi štitili gostujuće igrače. Huligani su svoj napad dalje usmerili na trenera FK Sušica i upravu, kojima su pored uvreda, bile upućivane i flaše. Fudbaleri Sušice su zaštitu očekivali ne samo od redara, već i od svojih kolega iz protivničnog tima“  ističe se u saopštenju.
Sve je počelo u četvrtom minutu kada je domaći igrač Petrović zbog nesportskog starta dobio crveni karton.
„Od tog minuta domaća publika se pretvara u huligane, koji ne prestaju sa uvredama i pretnjama, a redara nigde na terenu. Pitamo se da li su redari izostali samo za ovu utakmicu, ili, pak, to predstavlja stil igre FK Budućnost da zastrašivanjem dođu do nekoliko bodova“ kaže se u saopštenju.
Od Fudbalskog saveza Srbije tražiće se sankcionisanje ovakvog divljačkog ponašanja, kaže se na kraju saopštenja kragujevačkog kluba.

 

Izvor : Večernje Novosti

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar