Nastavljen niz pobeda u pripremnim utakmicama

Fudbaleri Radničkog 1923 su u četvrtoj kontrolnoj utakmici ove zime nadigrali Slogu iz Požege sa 3:2 (2:1) i tako produžili niz pobeda u pripremnim susretima.

Bila je ovo još jedna dobra provera trenutne forme i mogućnosti fudbalera kragujevačkog prvoligaša. Srpskoligaš iz Požege, iako u podmlađenom sastavu, dostojno je parirao Kragujevčanima u većem delu susreta, mada ostaje utisak da je Radnički 1923 mogao da slavi znatno ubedljivijim rezultatom.
Po prvi put u toku zimskih priprema Radnički 1923 je nastupio u kompletnom sastavu, uz izuzetak već duže vreme povređenog Nebojše Ivančevića. I dok je zdravstveni bilten igrača konačno bio na zadovoljavajućem nivou, šef stručnog štaba Darko Milisavljević u međuvremenu je “zakačio” prehladu, pa je zbog toga vođenje današnje utakmice prepustio svom prvom saradniku i treneru omladinskog tima Dejanu Joksimoviću.
“Bubamara” se nije dobrano ni zakotrljala popularnim “veštakom”, a “crveni” su već došli do vođstva. Igrao se 3. minut kada je novajlija Nenad Radonjić napravio “dar-mar” u kaznenom prostoru gostiju iz Požege, pre nego što je loptu preciznim udarcem poslao u mrežu.

Da će biti veliko pojačanje za ofanzivni red Kragujevčana Radonjić je potvrdio i u 13. minutu, kada je iskoristio sjajnu asistenciju Ognjena Ilića da se još jednom upiše među strelce i tako duplira vođstvo svog tima.
Nije dugo trebalo gostima da se oporave od ovog početnog šoka. Samo dva minuta kasnije Kovačević je izgubio loptu nadomak šesnaesterca svog tima, što je iskusni strelac Veljko Plazinić znalački kaznio i smanjio zaostatak Požežana.

Gosti su nakon ovog pogotka krenuli još žustrije ka golu svog protivnika, uz pojačan presing na zadnju liniju kako bi “crvenima” otežali organizaciju igre. Kragujevčani su pokušavali da se brzim dodavanjima što pre oslobađaju lopte, ali su u toj brzini dosta i grešili.
U 29. minutu, posle prekida i ubačene lopte sa desne strane, Željko Tasić je udarcem glavom pokušao da savlada Raičevića, ali nije bio precizan.
U samom finišu prvog dela susreta obe ekipe propustile su još po jednu izglednu priliku za gol. Najpre se u šansi našao vezni igrač gostiju Ristić, koji je sve lepo uradio osim završnog udarca, a zatim je na drugoj strani Ognjen Ilić propustio priliku da kruniše prelepu akciju domaćeg tima.

U drugo poluvreme Radnički je ušao sa potpuno izmenjenom postavom i formacijom. Od igrača koji su počeli utakmicu na terenu je ostao samo Lazar Petrović, ali je i njega ubrzo zamenio omladinac Filip Milikić.
Igrao se 55. minut kada se mreža Požežana zatresla po treći put na današnjoj utakmici. Todorović je lukavo proigrao Maksimovića, koji je izbegao ofsajd zamku i poslao loptu iza leđa Nikole Tasića.

Dva minuta kasnije ponovo se u šansi našao Ristić, kada je iz još bolje pozicije, sa nekih 7-8 metara udaljenosti od gola Radničkog, šutirao iznad prečke.
Pokušao je potom Ćirović nakon centaršuta Todorovića, ali njegov udarac glavom nije bio dovoljnog intenziteta da ozbiljnije ugrozi gostujućeg čuvara mreže.

Usledila su potom dva dobra pokušaja sa distance Cvetkovića i Todorovića, koji su propisno zagrejali dlanove golmana Sloge Nikole Tasića, da bi u 74. minutu levi bek gostiju Janjić snažnim i preciznim udarcem iskosa sa leve strane smanjio na 3:2.
Dva minuta kasnije Todorović je posle duplog pasa sa Mijatovićem imao priliku da stavi tačku na ovaj susret, ali je samo uzdrmao stativu.
Poslednju priliku na današnjoj utakmici imao je omladinac Petar Simović, čiji je udarac izblokiran od strane gostujućih defanzivaca.

Napomenimo i to da je pri kraju utakmice zbog prigovora sudija Šišmanović isključio napadača gostiju Veljka Plazinića, a da strelac trećeg gola za Radnički Đorđe Maksimović zbog povrede nije mogao da završi ovaj susret.
Seriju pripremnih utakmica fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju u sredu, 12. februara, kada će na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” ugostiti Slogu iz Petrovca na Mlavi.
RADNIČKI 1923 – SLOGA (P) 3:2 (2:1)
KRAGUJEVAC
Pomoćni teren stadiona “Čika Dača”
Gledalaca: 100
Sudija: Dobrivoje Šišmanović (Topola)
Pomoćnici: Nikola Milivojević, Miloš Nikolić (Rača)
Strelci: Radonjić u 3. i 13. i Maksimović u 55. minutu, a Plazinić u 15. i Janjić u 74. minutu za Slogu iz Požege.
Crveni karton: Plazinić (Sloga) u 80. minutu
RADNIČKI 1923: Raičević, Petrović, Zdravković, Filipović, Varjačić, Popović, Vidović, Kovačević, Ilić, Radonjić, Nikodijević. Igrali su još: Savić, Rađen, Mijatović, Grbović, Aleksijević, Ćirović, Todorović, Maksimović, Cvetković, Simović i Milikić.
SLOGA (P): N. Tasić, Vlašić, Cerović, Kolarević, Glišović, Stanić, Ž. Tasić, Ristić, Plazinić, Đ. Jovanović, Rakić. Igrali su još: D. Jovanović, Tešović, Janjić, Bukvić, Savić, Ilić i Vasiljević.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar