Mladi reprezentativci – budućnost vaterpola Srbije

Povodom osvojenog prvog mesta na Evropskom prvenstvu u vaterpolu za juniore, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, organizovao je prijem za selektora reprezentacije Srbije i trenera VK Radnički Uroša Stevanovića i članove reprezentacije: Bogdana Gavrilovića, Radosava Virijevića, Nikolu Kojića i Zorana Poznanovića.

Ispunjava nas osećanje ponosa kada vidimo ove mlade sportiste koji na najbolji mogući način predstavljaju VK Radnički, naš grad Kragujevac i našu zemlju, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Osvajanje najsjajnijeg odličja zasluga je najpre njihovog trenera i selektora reprezentacije koji ih je doveo do visokog nivoa profesionalnosti i forme. Selektor je i sam istakao značaj kontinuiranosti trenažnog procesa, a ovi izuzetno talentovani sportisti imaju kontinuiranu podršku Grada. Trudimo se da pružimo sve što je potrebno da bi se ostvarili ovakvi rezultati.

Uroš Stevanović, selektor reprezentacije Srbije i trener VK Radnički kaže da je reč o generaciji izuzetno uspešnih vaterpolista u Kragujevcu. Formula uspeha je jednostavna, kvalitetan rad, potencijal koji imaju ovi momci i dobri uslovi za rad. Imamo dobre uslove na bazenu koje nam je obezbedio Grad, kvalitetan trenerski kadar koji je obezbedio klub. Do sada smo imali zapažene rezultate u seniorskoj ekipi, a sada imamo i juniore koji su imali uspeha na domaćim takmičenjima, a sada su došli u situaciju da predstavljaju Srbiju na evropskim i svetskim prvenstvima, tako da je to sve jedan normalan niz i očekivan ishod onoga što radimo u Vaterpolo klubu „Radnički“, zaključio je Stevanović.

Članovi vaterpolo reprezentacije Srbije kazali su da su im utisci sa Evropskog prvenstva fenomenalni i da je osvajanje zlatne medalje podstrek da nastave da osvajaju prvenstva u budućnosti.

Velika je čast i uspeh igrati za reprezentaciju. Naša ekipa je bila najmlađa na Prvenstvu koje je bilo zahtevno i teško, kazao je vaterpolo reprezentativac Radosav Virijević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar