Milosavljević: Fokus na neosvojivosti SBB Jezera

U smiraj upravo završenog jesenjeg dela sezone i pod utiskom fantastične igre i trijumfa u poslednjem kolu, analizirali smo protekli period sa šefom stručnog štaba muške selekcije, ujedno i pomoćnim trenerom reprezentacije Srbije, Žikicom Milosavljevićem, koga na samom početku pitamo da li je očekivao ovakav plasman na polusezoni prilikom preuzimanja ekipe?

Na samom startu priprema, računali smo da ćemo biti jedan od kandidata za učešće u plej-ofu, ali nakon sagledavanja dela pripremnog perioda i odigravanja par kontrolnih utakmica, shvatio sam da će to biti teško dostižno. Najvažniji cilj je bio opstanak u ligi, tako da je deoba petog i šestog mesta najrealnija pozicija.

Jedini porazi koje ste pretrpeli su od ekipa koje su plasirane od 1-4 mesta i to sve na gostujućim terenima. Da li će fokus u prolećnom delu, ne potcenjujući ostale rivale, biti na pomenutim timovima?

Nećemo se fokusirati na te prve četiri ekipe, ali u svakom slučaju ćemo se usredsrediti da nastavimo da pobeđujemo kod kuće, jer je do sada SBB hala Jezero bila neosvojiva tvrđava, a samim tim i oni ulaze u taj plan. U svakom slučaju bilo kojim trijumfom nad top 4 plasirana tima ćemo ostvariti značajan napredak na tabeli.

Šta je karakterisalo igru Radničkog ove jeseni?

Kada sam preuzeo ekipu prvenstveni cilj mi je bio da napravimo iskorak unapred. Odbrana je i prethodne sezone funkcionisala dobro, ali je igra u ofanzivi malo škripala. Smatram da smo znatno napredovali u fazi napada, obzirom da smo postizali tridesetak golova po utakmici, tako da nam je to bio zaštitni znak. Takođe, sve ono što je bilo dobro je kretalo iz dobre defanzive, koja nam je omogućavala brze i kvalitetne polukontre i kvalitetan pozicioni napad, što je postalo naša glavna karakteristika.

Kako ste zadovoljni napretkom razvojem mladih igrača?

U sastavu imamo par mladih igrača koji se za sada razvijaju sasvim solidno. Ne mogu da kažem da su dobili neku znatnu minutažu, ali smo se trudili, obzirom da smo odigrali dosta neizvesnih utakmica, da im pružimo priliku. Uprkos tome, oni se samim tim što treniraju sa prvim timom razvijaju na svoj način. Svesni smo toga da je potrebno i vreme da bi dostigli željeni nivo. Radovan Maljević je od svih imao najveći udeo u igri i na njemu je najprimetniji napredak, dok Nemanja Mojsilović, koji je mlađi, nije dobijao priliku da iskaže svoj potencijal, ali je na treninzima pokazao zavidan nivo. Biće još više šansi za sve njih, mi to vreme u Radničkom imamo, a njihov period tek dolazi.

Nakon sagledane jesenje sezone, koji su ciljevi i planovi na proleće?

Na samom početku drugog dela sezone nas očekuju susreti sa Partizanom i Crvenom zvezdom, od kojih rezultata će nam u mnogome zavisiti dalji tok šampionata. Ishod ova dva duela će nam trasirati put i plan za nastavak takmičenja. Ako ove utakmice rešimo u svoju korist, baziraćemo se ka tome da izborimo učešće u plej-ofu, a u suprotnom ćemo aktivirati drugi plan, usmeren ka razvoju mladih snaga. Otom-potom, u svakom slučaju ćemo se fokusirati da nastavimo niz pobeda na našem parketu, osvojimo što više bodova, jer nam je dobrim igrama u prvih 13 kola opstanak obezbeđen, zaključio je šef struke Žikica Milosavljević, kome želimo puno uspeha na predstojećem prvenstvu sveta. 

Post Author: Milan

Ostavi komentar