Milentijević: Budućnost kluba graditi na mlađim snagama

Nakon turbulentne sezone, začinjene povredama, brojnim pehovima i porazima u poslednjim trenucima utakmice, rukometašice Radničkog su šampionat završile na sedmom mestu. Sve pobrojano je izazvalo crne slutnje o opstanku u društvu najboljih do dva kola pred kraj, kada su devojke u crvenom skupile snagu, stisle zube i sa dva trijumfa razrešile sve dileme. Kao što tradicija nalaže o tome šta je sve obeležilo prethodno prvenstvo, svoj sud je izneo šef stručnog štaba Bojan Milentijević, sa kojim razgovor započinjemo pitanjem da li je krajnji ishod realan:

Mislim da svi u klubu možemo da odahnemo posle jedne ovakve sezone pune pehova i povreda. Samo da napomenem da u prolećnom delu prvenstva ni na jednoj utakmici nismo nastupali u kompletnom sastavu, jer su sa terena bile odsutne bar po jedna-dve igračice iz startne postave.

Pored iskusnijih igračica koje su podnele najveći teret, značajnu ulogu su imale i dojučerašnje kadetkinje. Kako ste zadovoljni njihovim učinkom?

Mlađe igračice nisu na najbolji način iskoristile ovu sezonu. Imale su mnogo izostanaka sa treninga, što zbog škole što zbog bolesti. Kada sam preuzeo ekipu Zorica Ranković, kadetska reprezentativka, je odsustvovala više od mesec dana, kasnije smo zbog bolesti i povreda bili lišeni usluga Anike Đorđević i Sare Andrić (više od dva meseca), Anje Rašković zbog obaveza u školi, tako da je trenažni i pripremni proces dosta trpeo. Od mlađih je jedino Dragana Ranković imala kontinuitet treninga i utakmica, a nakon povrede Ajlin Bjelak se odlično snašla i odgovorila izazovima na poziciji pivota. Naravno da je naš najbolji igrač i ove sezone bila Teodora Veličković, koja je već drugu godinu za redom najbolji strelac lige.

Ove sezone je liga bila dosta izjednačenija, samo par bodova je delilo ekipe koje su se borile za plej-of od onih koje su bile u opasnoj zoni.

Šampionat je ove sezone bio ujednačen u velikoj meri, da nismo imali toliko pehova u drugom delu, siguran sam da bi sezonu završili učešćem u plej-ofu.

Kako biste ocenili kvalitet prvenstva?

U ligi ima dosta mladih i talentovaih rukometašica, dok su se neke ekipe ipak bazirale na starijim i iskusnijim. Osnovni problem kod mlađih igračica kako u našoj, tako i u drugim ekipama je individualni rad u teretani i zdrava ishrana kao preventive od povreda i bolesti.

I za kraj kako vidite ekipu Radničkog u budućnosti, na čemu treba insistirati?

Jedno je pitanje kako ja vidim ekipu Radničkog, a sasvim drugo šta je u ovom trenutku realnost. Mislim da i narednih sezona igru treba bazirati na mlađim igračicama, zaklučio je Milentijević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar