Metalac odneo bodove sa „Čika Dače“

Za razliku od prethodne sezone kada je Radnički 1923 bio koban za Metalac u skoro svakom odmeravanju snaga, pa i u baražu, ovaj put su gosti iz Gornjeg Milanovca odneli bodove sa Čika Dače i pokazali da su ekipa za svaku vrstu respekta.

Radnički 1923 nastavlja sa igrama toplo-hladno i pokazuje da će biti potrebne korenite promene da bi ova ekipa konkurisala za najviši plasman.

Nije Metalac dominirao, niti je pokazao da je tehnički i igrački kvalitetnija ekipa. Ono u čemu su dominirali je disciplina u igri i svest o ranjivosti ekipe Radničkog na odredjenim pozicijama. Prosto su iskoristili greške domaćina ali i to treba znati.

Utakmica je počela u veoma tvrdoj i nervoznoj igri i jednih i drugih. Radnički 1923 je imao inicijativu ali ne i kolosalne šanse. U takvoj atmosferi na terenu kada se činilo da će i poluvreme biti bez golova, sevnula je jedna kontra gostiju koju je posle neuspele ofsajd zamke domaćih, sigurno realizovao centarfor Metalca Aleksandar Katanić. Bio je to 37. minut, pravo vreme za goste da povedu.

Iako je u drugom poluvremenu Radnički krenuo na sve ili ništa a trener Nikolić uveo u igru i drugog napadača Popovića, ipak Metalac udvostručuje prednost i to posle jedanaesterca. Opšte mišljenje svih na stadionu je da je fudbaler Metalca teatralno pao i da penala nije bilo ali kako god Katanić je ponovo bio siguran i u 60. minutu odveo svoj tim do nedostižne prednosti.

Sve što je Radnički uspeo do kraja utakmice je da u 83. minutu smanji prednost gostiju posle odličnog gola glavom Zdravkovića koji je bio precizan sa pet metara posle odličnog centaršuta Lazara Petrovića.

Do kraja utakmice Metalac se grčevito branio i odbranio i čini se makar zbog borbenosti zasluženo odneo bodove sa Čika Dače ali mora se još jedanput reći da je i sudijska trojka u značajnoj meri kumovala rezultatu zbog nekoliko nesigurnih odluka u spornim situacijama, gde je Radnički oštećen.

Već u sredu Radnički 1923 gostuje u Beogradu Sindjeliću pa nema mnogo vremena da stručni štab i klub preduzmu potrebne mere da bi podigli ekipu i spremili je za nastavak sezone.

Post Author: Milan

Ostavi komentar