Meč sezone Radničkog i Partizana, pada odluka o Ligi šampiona

U „majstorici“ serije za treće mesto Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Partizana, u petak, od 21 sat, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“, uz besplatan ulaz.

Biće to i definitivno i poslednja ovosezonska utakmica u Kragujevcu, a do nje su izabranici Uroša Stevanovića došli trijumfom na „Banjici“, rezultatom 11:8, nakon što je prethodno Partizan trijumfovao u Kragujevcu (10:8).

– Naša igra u drugom meču je bila dobra. Bili smo praktično saterani u ćošak, morali smo da se borimo i u tome smo uspeli. Ključ pobede je pre svega bila dobra igra u odbrani, ali i to što smo iskoristili šanse u napadu. Proradio je kod nas neki inat i uspeli smo da donesemo „majstoricu“ na naš bazen – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Šumadinci mečeve na svom bazenu tradicionalno igraju pred prepunim tribinama, u sjajnoj atmosferi, a nadaju se da će navijači i ovoga puta biti njihov „igrač više“ i da će se svi zajedno radovati na zatvaranju kragujevačke sezone.

– Mnogo nam znači podrška publike. Uvek imamo dobru potporu i jak vetar u leđa sa tribina na našem bazenu, ali ni to nije garant pobede. Moramo u bazenu da pokažemo da smo bolji, da zadržimo trend dobrih igara. Očekujem nastavak dobre forme. Pobeda u Hanoveru, u Ligi šampiona, nas je vratila na pravi put. Primili smo samo sedam golova na njihovom bazenu, što je veliki uspeh, a potom i protiv Partizana zadržali dobru defanzivu. Kada primimo tako mali broj golova, možemo da se nadamo pozitivnom ishodu – dodao je Janković.

Nepoznanica u igri ovih rivala gotovo da nema, jer su se sastajali mnogo puta do sada i znaju šta može da ih očekuje. Ulog je ogroman, mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa nema sumnje da gledaoce očekuje još jedna borbena i zanimljiva utakmica.

– Kao i u svim prethodnim utakmicama, prevaga će biti u odbrani, želji i energiji. Odigrali smo mnogo utakmica ove sezone i manje-više se sve zna u oba tabora. Nadam se da će kod nas biti veća želja, igramo na našem bazenu i pokušaćemo da i iz toga iscrpimo dodatnu energiju, jer je ova utakmica mnogo važna i za klub i za nas kao igrače. Pored toga što na donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, svima nam je bitno na kom ćemo mestu završiti, jer nije isto kada si treći ili četvrti u državi. Svako od nas će i u tome imati veliki motiv – zaključio je Janković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar