Levoruki Stanojević pojačao Radnički

Rukometni klub Radnički zaključio je jednogodišnji ugovor sa Aleksandrom Stanojevićem (36), desnim bekom sa izuzetnim referencama na internacionalnom planu. U prebogatoj karijeri slavu je stekao u velikim klubovima u Evropi i zemljama Arapskog sveta, gde je dokazao o kakvom rukometnom talentu je reč. Nakon što je jedno vreme proveo u Radničkom, prihvatio je poziv čelnika kluba i time pokazao da je i dalje željan novih izazova.

Aleksandar Stanojević-Sarma je najzvučnije pojačanje u prelaznom roku. Bivši reprezentativac sa bogatim internacionalnim iskustvom bi trebao da ekipi u presudnim trenucima donese sigurnost i pomogne mladim igračima u sticanju superligaškog iskustva. Poznajemo se više od 20 godina, igrali smo zajedno i ovo je najviše prijateljski dogovor da nam pomogne prvenstveno u baražu i doprinese stabilnosti igre u Superligi. Činjenica je da postoji deficit igrača na poziciji desnog beka i uveren sam da će predstavljati ogromno pojačanje Radničkog i u igračkom i u ljudskom smislu, jasan je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

 Stanojević je karijeru započeo u Partizanu, gde je sa 17 godina postao standardni prvotimac, a u bogatoj internacionalnoj karijeri je nastupao za Veclar, Balingen i Gumersbah (Nemačka), PSG (Francuska), Radnički KG, Gorenje (Slovenija), Metalurg (Makedonija), Lahvija(Katar), Al-Ahli (S.Arabija), Železničar iz Niša, VAC (Mađarska) i Gostere iz Turske. Prošao je sve reprezentativne selekcije, imao 47 nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije, a osvojio je srebrnu medalju sa juniorskom reprezentacijom na prvenstvu sveta 2005. godine.

Drago mi je što ću po drugi put u karijeri braniti boje Radničkog, gde sam već bio 2011. godine sa istom željom i ambicijom da pomognem u realizaciji zacrtanih ciljeva. Pregovori oko mog angažmana su započeli prošlog leta, ali su se sad sklopile kockice i našli smo zajednički jezik. Predočeni su mi planovi za budućnost koji mi u potpunosti odgovaraju, našao sam sebe u toj priči, a presudno je bilo višegodišnje prijateljstvo sa direktorom Raškovićem. Smatram da ću sa ovom mladom, talentovanom ekipom uz uzajamnu pomoć, odgovoriti na sve izazove koji su stavljeni pred nas, izjavio je po dolasku u Kragujevac Aleksandar Stanojević.  

Post Author: Milan

Ostavi komentar