Krupan korak ka polufinalu Kupa Srbije

Odbojkaši Radničkog na dobrom su putu da se nađu u polufinalu ovogodišnjeg Kupa Srbije. Četa Dragana Kobiljskog je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici savladala požarevački Mladi radnik u „SBB Jezeru“ sa maksimalnih 3:0 (25:23, 29:27, 25:13) i napravila ogroman korak ka plasmanu u samu završnicu kup takmičenja.
Čekali su Kragujevčani pravu priliku da se Požarevljanima revanširaju za poraz u prvenstvenom duelu i ona im se ukazala u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije.
Šumadinci su posle velike borbe uspeli da osvoje prva dva seta, da bi potom već grogiranog protivnika dotukli u trećem setu, i tako stekli kapitalnu prednost pred revanš u Požarevcu kroz nedelju dana.
Uvodni set obeležile su konstantne rezultatske oscilacije. Kragujevčani su uglavnom imali prednost na svojoj strani u prvoj polovini seta, ali su potom gosti sa par dobrih odbrana preokrenuli rezultat u svoju korist (14:12).
Do same završnice seta vođstvo je još par puta promenilo vlasnika, sve dok stvari u svoje ruke nije preuzeo kapiten Radničkog Nemanja Dukić, koji je sa svoja tri uzastopna poena slomio otpor Požarevljana u ovoj deonici – 25:23.
Nije se puno toga promenilo ni u narednom setu. Ponovo su se ekipe smenjivale u vođstvu, i tako sve do samog finiša seta, kada gosti iz Požarevca dolaze do tri set lopte (24:21). Ipak, borbeni Šumadinci uspeli su da se izdignu sa ivice ambisa, da bi nakon as poena Hamzagića došli do rezultatskog poravnanja (24:24).
Imali su gosti potom još tri prilike da ovaj set reše u svoju korist, ali su hrabri Kragujevčani uspeli da se odbrane, a onda preko Petrovića i Nejića serviraju veliki preokret za 29:27 i vođstvo od 2:0 u setovima.
Ovakav epilog drugog seta kao da je u potpunosti slomio duh Požarevljana, koji u trećoj deonici naprosto nisu ličili na sebe. Već nakon početne serije Kragujevčana od 7:1, postalo je jasno da gosti neće dočekati četvrti set.
Razigrali su se momci u crvenim dresovima i počeli da penju razliku, koja je ubrzo poprimila dvocifrene razmere, da bi na kraju seta bilo ubedljivih 25:13 u korist ekipe Dragana Kobiljskog.
Irfan Hamzagić je sa 21 poenom ponovo bio najefikasniji u redovima kragujevačkog tima, a pravu potporu imao je u kapitenu Dukiću i Nejiću sa po 12 osvojenih poena.
U ekipi trenera Ivice Jevtića prednjačio je kapiten Mladen Bojović sa 16 poena, a sledili su ga Senegalac Sejdou i nekadašnji igrač Radničkog Nikola Žugić sa po 8 poena.
Mladi radnik je još jednom potvrdio da je jako dobra ekipa. Mi smo očekivali jednu ovako žestoku borbu, u kojoj oni na kraju nisu uspeli da izdrže naš pritisak. I pored naše pobede od 3:0 u ovom meču, smatram da ništa još nije gotovo i da će se sve odlučivati u Požarevcu, prokomentarisao je Dragan Kobiljski, trener kragujevačkog tima.
Svestan je strateg Kragujevčana da bi visoka prednost iz prvog meča mogla da dovede do blagog opuštanja kod njegovih izabranika u predstojećem revanšu, što će svakako pokušati da predupredi.
Ovaj rezultat daje osećaj neke vrste moći, pa čak i arogancije, a to je nešto što svakako ne smemo sebi da dopustimo. Ponavljam, ništa još nije gotovo i sigurno je da nas očekuje još jedan težak meč u Požarevcu, koji od nas zahteva maksimalnu ozbiljnost, upozorava Kobiljski.
Revanš meč između Radničkog i Mladog radnika igra se sredinom naredne sedmice u Požarevcu, a u međuvremenu Kragujevčane za vikend očekuje teško gostovanje lideru BPŠ Superlige Srbije, kraljevačkoj Ribnici.
RADNIČKI – MLADI RADNIK 3:0 (25:23, 29:27, 25:13)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Gledalaca: /.
Sudije: M. Janković, T. Popović
RADNIČKI: Milutinović, Goić 8 (1 as, 2 blk), Vidović, Lopar 8 (3 blk), Petrović 4 (3 asa), Dukić 12 (1 as), Pantović (libero), Hamzagić 21 (2 asa), Nejić 12 (1 as). Nisu igrali: Antić, Ivanković, Matić, Ivković i Ristić. Trener: Dragan Kobiljski.
MLADI RADNIK: Polomac 6 (3 blk), Pajkić, Vulikić 1 (1 blk), Tonić, Sejdou 8 (3 blk), Ubiparip 1, Žugić 8 (2 blk), Ilić (libero), Bojović 16, Samb 2 (1 as), Krstić. Nisu igrali: Mijajlović, Micić i Lazarević. Trener: Ivica Jevtić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar