Kragujevčanke poklekle u samoj završnici

Rukometašice Radničkog su u okviru 4. kola Arkus lige za žene poražene od ekipe Naise u Nišu rezultatom 26:22, poluvreme 11:13 i nakon ove runde šampionata imaju polovičan skor – po dve pobede i poraza.

Ekipa Naise je ove sezone doživela kompletnu rekonstrukciju i skup je iskusnih i prekaljenih superligaških igračica. Kragujevčanke su put Niša krenule u oslabljenom sastavu, rešene da iako hendikepirane što skuplje prodaju kožu. Nišlike su otvorile susret vođstvom koje u 5. minutu iznosi 3:1, no gošće su se brzo prenule i već u 13. minutu pogotkom Ksenije Petrović dolaze do izjednačenja, a nakon toga u sledećih 13 minuta svojom prepoznatljivom igrom i do osetnog vođstva (8:12, 26.min). Pred sam kraj ovog dela igre, domaće igračice uspevaju da anuliraju visoku prednost i na odmor se odlazi rezultatom 11:13.

Bolje je Radnički otvorio drugo poluvreme, pojačanom agresivnošću u odbrani i širinom u napadu, nakon dva vezana gola Teodore Veličković ponovo dolazi do plusa od 4 gola razlike (13:17, 41.min). Uspevale su Kragujevčanke da održe prednost od jednog do tri gola sve do 5 minuta pred kraj utakmice, kada Naisa širinom klupe i ubitačnim tempom koje su nametnule posle dužeg vremena dolazi do izjednačenja (21:21, 55.min). Pad koncentracije i umor je sustigao gošće iz Kragujevca, tako da je u poslednja 4 minuta Naisa uspela da načini preokret i savlada Radnički konačnim rezultatom 26:22.

Sve igračice Radničkog su iskazale borbenost i želju za pobedom, ali u skraćenoj rotaciji uzrokovanoj povredama i bolešću, nisu uspele da dođu do druge pobede u nizu.

U redovima Naise najefikasnija je bila Olivera Nikolić sa 5 pogodaka, dok je kod Kragujevčanki golgeterski najraspoloženija bila Teodora Veličković sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jovana Veljković (Naisa)

ŽRK Naisa – RK Radnički: 26:22 (11:13)

Niš: Hala “Čair”. Gledalaca: 300
Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz
Sedmerci: Naisa 7 (4), Radnički 5 (4)
Isključenja: Naisa 6 min, Radnički 18 min

Naisa: Nedeljković, Ranđelović, Petković 4, Đurović, Veljković 3, Dalla 1, Stojanović 2, Mihajlović 1, Petković M., Ivanović, Milošević 3, Stamenković 3, Nikolić 5, Rajković, Mladenović, Belić 4.

Radnički: J. Pojužina, Veličković 8, Bjelak 4, Knežević 2, Rašković, Andrić, Blagojević, Mikić, K. Petrović 4, T. Petrović, Inđić 3, Petković (13 odbrana, 3 sedmerca), Ranković 1, Todorović.

U narednom, petom kolu Arkus lige, Radnički dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu Jagodine u sredu 13. oktobra.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar