Kragujevčani u nikad težem pohodu na Ligu šampiona

Jedini srpski predstavnici u Ligi šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, otputovali su u utorak u Budimpeštu, gde ih od srede do nedelje očekuje izuzetno jak kvalifikacioni turnir.
Šumadinci će imati veoma težak zadatak da se u novom sistemu kvalifikacija izbore za najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Za jedno jedino mesto, u mađarskoj prestonici boriće se osam klubova, raspoređenih u dve grupe. Kragujevčani će imati teži put, jer su smešteni u grupu B1, zajedno sa glavnim pretendentom, domaćim OSC-om, sastavljenim od nekolicine seniorskih i juniorskih reprezentativaca Mađarske, te ruskom reprezentacijom u malom u vidu Sinteza iz Kazanja, španskom terasom koja je takođe bila učesnik prošlogodišnje Lige šampiona i najtrofejnijim francuskim timom Turkoanom.
Nakon utakmica u grupnoj fazi, pobednika ove grupe u nedelju očekuje meč sa najboljim timom grupe B2, u kojoj su posle odustajanja turske Enke samo tri kluba: italijanska Breša, rumunska Oradea i grčki Vuljagmeni.
– Mislim da nikada nije bilo teže ući u Ligu šampiona. U dve grupe u Budimpešti nalazi se nekoliko izuzetno kvalitetnih timova. U našoj su tri ekipe koje su prošle godine igrale grupnu fazu Lige šampiona, dok su u drugoj klubovi koji su takođe stalni učesnici evropskih takmičenja. Biće teško proći, u našoj grupi ima pet ekipa, dok su u drugoj tri i imaće više vremena za odmor – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Šumadincima ni raspored ne ide na ruku, pošto će u razmaku od 20 sati tri puta uskakati u bazen. Turnir otvaraju u sredu od 21 sat, utakmicom sa Sintezom, u četvrtak od 12 časova ih očekuje duel sa Turkoanom, a već u 17 sati moraće ponovo u bazen, na megdan Terasi. Zatim imaju slobodan dan, pred subotnji duel sa domaćim OSC-om, od 19 časova.
– Naše ambicije su najviše. Imamo izuzetnu želju da uđemo u Ligu šampiona i sve ćemo uraditi da to i ostvarimo. Videćemo da li je to realno u ovom trenutku. Idemo utakmicu po utakmicu. Prvi je na redu šampion Rusije, prošlogodišnji učesnik Lige šampiona, kom fale samo tri igrača da bude kompletna ruska reprezentacija. Vidimo svoju šansu, a ostaje da to pokažemo i u bazenu – kazao je Stevanović.
Kragujevčani su se za ovo takmičenje pripremali kroz petodnevni sparing sa Jadranom iz Herceg Novog, učesnikom grupne faze Lige šampiona.
– Imamo tešku grupu, možemo da pobedimo sve rivale, ali i da izgubimo od svakoga. Svi protivnici su u vrhu svojih prvenstava i svaki je poseban na svoj način, tako da smo za svakog pripremili specijalnu taktiku. Sigurno je da neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da se plasiramo u Ligu šampiona. Domaći OSC je možda glavni favorit, ali igra se bez prisustva publike, pa je teren skoro neutralan i sve je moguće – smatra Nemanja Stanojević, bek Radničkog.

Post Author: Milan

Ostavi komentar