Kragujevčani pregazili Šapčane

U susretu koji je trebalo da bude jedan od derbija četvrtog kola Super lige Srbije vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pregazili su ekipu Šapca, na svom bazenu, rezultatom 17:5.

Kragujevčani su bili lišeni pomoći trenera Uroša Stevanovića, koga je zbog crvenog kartona u prethodnom duelu sa Novim Beogradom na klupi uspešno zamenio Dragan Kozomora. U bazenu nije bilo povređenih Miloša Miličića i Stefana Todorovskog, ali se prvi put ove sezone u sastavu našao oporavljeni Aleksa Ukropina.

Šapčani su poveli već u prvom napadu, sa igračem više, preko Repanovića, ali su tu zaustavljeni. Odličnom odbranom Kragujevčana komandovao je fantastično raspoloženi golman Lazar Dobožanov, koji je u prvoj četvrtini skinuo i peterac Ognjenu Stojanoviću, pa nije bilo novih pogodaka u njegovoj mreži sve do pred sam odlazak na veliki odmor. Na drugoj strani, domaći su napravili seriju 8:0 i već u prvoj polovini susreta rešili pitanje pobednika.

Kako je meč odmicao, tako je prednost Kragujevčana rasla. Vrlo brzo postala je dvocifrena, a išla je do maksimalnih „plus 12“, sa koliko je kasnije i završen meč.

Najefikasniji sa po tri gola bili su Stefan Branković i Miloš Ćuk, a po dva su dodali Luka Pljevančić i Marko Radulović.

Već u utorak, Kragujevčane očekuje debi u Ligi šampiona, na gostovanju Novom Beogradu, a odmah zatim idu na noge i Crvenoj zvezdi, u domaćem šampionatu.

Radnički – Šabac 17:5 (5:1, 3:1, 5:1, 4:2)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD Radnički. Sudije: Raković-Krstonošić i Milović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 3, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 2, Toholj 1, Panić 1, Lukić 1, Vrlić 1, Milutinović, Radulović 2. Trener: Kozomora.

ŠABAC: Filipović, Vogel, Maraš, Repanović 1, Koptsev, Vasović, Mitrović 1, Stanić, Tubić 1, Šulc, Stojanović, Tonković 1, Vukadinović, Ćetković 1. Trener: Vasović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar