Kragujevački biciklisti uspešni na MTB šampionatu Srbije

Biciklisti Radničkog i Ciklomanije imali su zapažen učinak na MTB prvenstvu Srbije u maratonu.
Treneri ovih timova, Aleksandar Marić i Zoran Živković, vodili su borbu za najviši stepenik na postolju rezervisanom za takmičare starije od 30 godina, u popularnoj masters kategoriji, a zlato je na kraju pripalo Mariću, dok se Živković okitio bronzom.
Slična bitka vidjena je u kategoriji kadeta, a slavio je Aleksa Matić iz Radničkog, ispred Marka Praštala iz Ciklomanije.
Favoritkinja u ženskoj seniorskoj konkurenciji Jovana Crnogorac u dresu BK Novi Sad opravdala je ulogu favoritkinje, osvojila je titulu i povećala šanse za učešće na OI u Tokiju naredne godine.
Marijana Urošević iz Radničkog napravila je je malo iznenađenje plasmanom na drugo mesto, odmah iza favoritkinje i kandidatkinje za OI u Tokiju, Jovane Crnogorac iz Novog Sada, i time potvrdila svoj talenat i dobar rad u prethodnoj godini. Nedostajala je zbog bolesti Jana Jolović iz Ciklomanije, koja bi sigurno našla svoje mesto na postolju i time kragujevačkim ljubiteljima biciklizma donela dodatno slavlje.
U revijalnoj trci mlade snage Ciklomanije i ovoga puta su se okitile medaljama. Pionir Viktor Slavković osvojio je zlato, mlađi pionir Veljko Slavković srebro, kao i mlađa pionirka Ksenija Veljković.
Sezona MTB-a i druma je završena, a na pomolu je ciklo-kros takmičenje. Nakon tri nedelje pauze bicikliste očekuju i prva takmičenja u okviru Zimske lige, a vredni sportski radnici iz BK Radnički Kragujevac najavljuju organizaciju trke krajem novembra u Šumaricama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar