Kragujevac i Mostar nastavljaju razmenu mladih sportista

Među brojnim gradovima sa kojima Kragujevac neguje prijateljske odnose jeste i pobratimski grad Mostar, a oblast koja je najviše obeležila ovu saradnju svakako jeste sport. Dugi niz godina, u okviru saradnje sportskih saveza naša dva grada, organizovana je razmena mladih sportista koju je neplanirano prekinula pandemija uzrokovana korona virusom. Ovogodišnje obeležavanje Dana grada bila je prilika da, pored predstavnika Sportskog saveza grada Mostara, Kragujevac ugosti i mlade mostarske košarkaše koji su danas u sportskoj hali Gordana Goca Bogojević odigrali prijateljsku utakmicu sa mladim košarkašima Kragujevca.

Želimo da kroz druženje i igru stvaramo i učvršćujemo nova prijateljstava i jačanjem sportske saradnje podignemo nivo saradnje između naših gradova. Predstavnici Kragujevca i Mostara ovde su deca uzrasta do 12 godina, mladi na putu sticanja iskustava koja su potrebna da sutra gradimo još jače mostove prijateljstva, koja im mogu pomoći da postanu bolji košarkaši, dok trenerima nova poznanstva možda otvore drugačije vidove saradnje i načine rada sa decom, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Istakavši da je ovo samo početak, on je najavio da će nastaviti da organizuju ovakve razmene i u drugim sportovima koje deca Mostara i Kragujevca treniraju.

Viši sportski menadžer u Sportskom savezu grada Mostara, Dženan Šuta, naglasio je da je razmena mladih sportista između naše dve države verovatno najveća upravo između Kragujevca i Mostara. Tokom ovakvih poseta deca imaju mogućnost da upoznaju svoje vršnjake, kulturu, tradiciju i običaje mesta u koje dolaze, ali i da se nadmeću i razmene iskustva na sportskom terenu, upražnjavajući sportove koje inače treniraju u svojim gradovima. Na ovaj način dajemo im i motiv više da ostanu i usavršavaju se u sportu koji su izabrali, rekao je Šuta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar