Kragujevac domaćin Državnog školskog prvenstva u plivanju

Državno školsko prvenstvo u plivanju za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola počelo je juče na Zatvorenim bazenima u Kragujevcu. Svečanom otvaranju je prisustvovao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Veliko mi je zadovoljstvo što grad Kragujevac ima priliku da bude domaćin i jedan od pokrovitelja velikog državnog takmičenja u plivanju, u saradnji sa našim Savezom za školski sport. Savez za školski sport ima kontinuiranu podršku grada Kragujevca. Mi smo tu podršku pojačali, tako da Savez za školski sport na godišnjem nivou sada ima 6 miliona dinara, što je otptilike oko 10% godišnjeg budžeta za sport. Na taj način pokazujemo koliko nam je stalo do školskog sporta i koliko želimo da ga podignemo na neki nivo koji je stvarno potreban. Deca su danas više okrenuta modernim tehnologijama i baš zato želimo da stavimo akcenat na razvoj kroz sport ali i razvoj zdravlja – kazao je Stevović.

Državno školsko prvenstvo u plivanju za učenike i učenice u Kragujevcu održava se dva dana, 28.02. i 1.03. Prvog dana učestvuju učenici do šestog razreda, u konkurenciji dečaci i devojčice, u disciplinama kraul, prsno, leđno i delfin. Danas, drugog dana, takmiče se učenici sedmog i osmog razreda i učenici srednjih škola. Na ovom takmičenju učestvuje oko 1000 učenika iz cele Srbije. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar