Košarkašice zaustavljene kraj Ibra

Košarkašice Radničkog nisu uspele da se revanširaju komšinicama iz Kraljeva za poraz na startu sezone. Popularne „malene“ ponovo su bile uspešnije od Kragujevčanki, ovoga puta na svom parketu – 79:71 (21:12, 21:21, 22:14, 15:24).

Učenice Nenada Milovanovića pokušale su da pruže što je moguće jači otpor WABA ligašu i jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Prvoj ženskoj ligi Srbije, ali sa lošim procentima šuta spolja jednostavno nisu mogle više od časnog poraza.

Kragujevačnke su već u uvodnoj deonici imale dosta problema da pronađu odgovarajući ritam igre u napadu. Procenti šuta, naročito van linije 6,75 metara, bili su izuzetno loši, što su popularne „malene“ koristile da održavaju rezultatsku prednost, koja je u 7. minutu dosegla i dvocifrene razmere (16:6).

Početkom druge četvrtine Kraljevčanke stižu do maksimalnih „plus 13“ (25:12), nakon čega su se učenice Nenada Milovanovića konačno malo trgle i na krilima Snežane Čolić i Nede Vasović prišle na svega četiri poena zaostatka (27:23). Ipak, u finišu ove deonice razigrala se Kanađanka u redovima kraljevačkog tima Kimberli Pjer-Lui, koja je najzaslužnija što su „malene“ dva minuta pre odlaska na veliki odmor vratile dvocifrenu rezultatsku zalihu (40:29).

Loše su „crvene“ startovale u trećoj četvrtini, dozvolivši domaćinu da se „odlepi“ na „plus 15“ (48:33). Iako su u nastavku deonice Kragujevčanke uspevale da svedu zaostatak u jednocifrene okvire, Kraljevčanke su pogocima van linije 6,75 metara kao po pravilu vraćale dvocifrenu prednost, pa su tako početak završnog kvartala dočekale za sedamnaest poena „viška“ (64:47).

Ovu rezultatsku distancu domaće su održavale sve do poslednja 2-3 minuta utakmice, kada je trener Kraljeva Dejan Kovačević pružio šansu mlađim igračicama sa klupe, što su Kragujevčanke iskoristile da „našminkaju semafor“ i ublaže poraz.

Ekipu Kraljeva je sa 20 poena predvodila iskusna Dragana Gobeljić. Kimberli Pjer-Lui zaustavila se na 13, a Tatjana Živanović na 10 postignutih poena.

U kragujevačkom timu vredi istaći učinak Snežane Čolić sa 25 poena i Bojane Stevanović, koja je ostvarila još jedan dabl-dabl (17 poena, 12 skokova). Dvocifrena u ekipi Nenada Milovanovića bila je još i Aleksandra Jevrić sa 10 poena.

Košarkašice Radničkog su ovim porazom prekinule niz od dva vezana trijumfa, ali su ostale na petoj poziciji prvenstvene tabele sa 15 osvojenih bodova.

Posle dva uzastopna gostovanja, Kragujevčanke će narednog vikenda ponovo igrati pred svojim simpatizerima i to protiv zrenjaninskog Proletera.

Post Author: Milan

Ostavi komentar