Košarkašice poražene od Radivoja Koraća

I u drugom ovosezonskom odmeravanju snaga, košarkašice Radničkog poražene su od beogradskog Radivoja Koraća, ovoga puta na svom parketu, u utakmici 16. kola Prve ženske lige Srbije – 65:79 (15:19, 19:17, 15:28, 16:15).

Kragujevčanke su na megdan jednoj od najjačih ekipa u prvenstvu izašle u oslabljenom sastavu. Trener Radničkog Nenad Milovanović za ovaj meč nije mogao da računa na Ajšu Hadžić i kapitena Jelenu Prvulović, koje imaju problema sa povredama.

Uprkos nepovoljnom zdravstvenom biltenu, košarkašice Radničkogpružile susasvim solidan otpor favorizovanim Beograđankama, naročito u prve dve četvrtine, ali su na kraju ipakmorale da istaknu belu zastavu.

Uoči samog početka meča, minutom ćutanja odata je pošta preminulim košarkaškim radnicima Borivoju Ceniću i Aleksandru Obrkneževiću.

Loše su Kragujevčanke otvorile utakmicu. Gošće iz Beograda su za nepuna tri minuta igre napravile seriju 9:0 i pokazale zbog čega su u „SBB Jezero“ stigle sa epitetom favorita.

Uspeo je Radnički u nastavku uvodne deonice nekakoda se stabilizuje, dođe do par lakih poena iz reketa i smanji rezultatski deficit, tako da je u narednu četvrtinu ušao sa četiri poena „minusa“ (19:15).

Odličnom energijom u odbrani i nešto boljim protokom lopte u napadu, Kragujevčanke su već na samom startu drugog perioda igre stigle do rezultatskog egala (19:19), a nedugo zatim i do prvog vođstva na utakmici (21:20).

A onda, umesto da iskoriste povoljan momentum i stvore značajniju rezultatsku prednost, izabranice trenera Nenada Milovanovićadozvolile sugošćama iz Beograda da serijom 10:0 ponovo stave utakmicu pod svojom kontrolom (33:23).

Novo buđenje Šumadinki usledilo je u samom finišu ove četvrtine, kada su za nepuna dva minuta napravile seriju 9:0, pa su tako na veliki odmor otišle sa svega dva poena zaostatka – 36:34.

Početak treće četvrtine doneo je drastičan pad u igri kragujevačkog tima. Beograđanke su značajno podigle stepen agresivnosti u odbrani, a rezultat svega bilo je maksimalno vođstvo od 15 poena razlike (54:39).

Pokušavale su košarkašice Radničkog ponovo da uhvate rezultatski priključak, ali im je malo toga polazilo za rukom.Gošće su tokom završne deonice uspešno održavale dvocifrenu zalihu iz treće četvrtine, koju su na kraju pretočile u konačan trijumf – 79:65.

U odsustvu Amerikanke Sare Lumis, koja je čitav meč presedela na klupi, ulogu prvog strelca u beogradskom timu preuzela jeMarija Stojiljković,nanizavšiukupno 28 poena, uz samo tri promašaja iz igre (13/16).

Odličnu partiju pružila je i Nina Vukosavljević, koja je meč okončala sa 14 poena i 13 asistencija, dok su spisak dvocifrenih igračica u pobedničkoj ekipikompletirale Tina Selaković i Nevena Rosić sa po 10 poena.

Najefikasnija u redovima Radničkog bila je Neda Vasović sa 14 poena, dok je Milica Inđić postigla poen manje – 13. Solidnu partiju pružila je i MinelaMehović, koja je zastala na korak do dabl-dabl učinka – 9 poena, 11 skokova.

Mada je njegov tim u ovu utakmicu ušao oslabljen i bez većeg rezultatskog pritiska, trener Radničkog Nenad Milovanovićnije krio nezadovoljstvo pojedinim elementima u igri svog tima.

Pružili smo solidan otpor ekipi Koraća, ali je moje mišljenje da to može i mora bolje, posebno jer nas u narednom perioduočekuju dosta važne utakmice. Iskreno, nisam baš najzadovoljniji našom igrom u napadu, gde se više težilo nekim individualnim rešenjima, nego timskoj igri. Čestitao bih ovom prilikom ekipi Koraća na zasluženoj pobedi i poželeoim puno uspeha u nastavku sezone, izjavio je nakon mečaMilovanović, uz napomenu da je njegov tim imao puno problema sa povređenim i bolesnim igračicama uoči ove utakmice:

Ajša Hadžić i Jelena Prvulović imaju problema sa povredama, doduše lakše prirode, dok je Milica Inđić zbog stomačnog virusa odradila samo jedan lakši šuterski trening pred samu utakmicu. Naravno, sve to ne može, niti sme da predstavlja opravdanje za ovakvu igru u napadu, apostrofirao je strateg Kragujevčanki.

„Žućkove naslednice“ su i bez svoje najbolje igračice Sare Lumisuspele relativno lako da dođu do planiranog trijumfa u “SBB Jezeru“.

Mi smo na ovoj utakmici želeli malo da „promešamo karte“, odmorimo Amerikanku Saru Lumis i razigramo što je moguće više igračica. Prvo poluvreme smo odigrali prilično promenljivo, ali smo zato u drugom već bili na željenom energetskom nivou, iskoristili smo neke svoje adute i mirno priveli utakmicu kraju. Radničkom želim sreću u nastavku prvenstva i ostanak u ligi, a mi se okrećemo daljoj borbi za plej-of, prokomentarisao je trener pobedničke ekipe Zoran Akanović.

Bio je ovo trinaesti poraz kragujevačkog tima u ovoj sezoni, kome tek predstoje odlučujuće utakmice u borbi za opstanak.

Kragujevčanke narednog vikenda očekuje gostovanje još jednoj ekipi iz samog vrha tabele, novosadskoj Vojvodini 021. Pre tog meča, košarkašice Radničkog u utorak odlaze put Beograda, gde će se u okviru osmine finala drugog stepena Kupa KSS sastati sa drugoligašem Karaburmom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar