Košarkašice 10. mesto na kraju sezone

Košarkašice Radničkog su završile sezonu u Prvoj ligi Srbije. U veoma neuzbudljivom meču, poražene su od drugoplasirane ekipe prvenstva, Art Basketa, rezultatom 55:97 (13:23, 9:18, 23:21, 10:35). Početak sezone je obećavao mnogo bolji plasman, možda čak i borbu za play off, ali su povrede ključnih igračica ipak presudile da jedini cilj bude opstanak. Ostvarenih 6 pobeda je bilo dovoljno da se sačuva prvoligaški status i zauzme 10. mesto.

Utakmica je svih 40 minuta bila bez ikakvih uzbuđenja. Doduše, poveo je Radnički i čuvao prednost do 6. minuta prve četvrtine, a onda je ekipa Art Basketa furioznom serijom od 17:4 rešila, već u tom trenutku, pitanje pobednika.

Tokom druge četvrtine, beograđanke su uvećavale svoju prednost i u potpunosti kontrolisale igru na oba kraja terena. Trener Milovanović je pružio šansu svim košarkašicama koje, na žalost, nisu uspele da se nose sa mnogo jačim protivnikom.

Ako je za utehu, Crvene dame su dobile jednu četvrtinu i to treću, rezultatom 23:21. Nakon velikog odmora, odigrale su mnogo angažovanije i pokazale da mogu da odigraju kvalitetno i da se naredne sezone može računati na većinu njih.

Bez motiva i energije u poslednjoj četvrtini, domaće su dozvolile protivniku da radi šta hoće po terenu pa je razlika vrlo brzo sa 20 otišla na 30, a do par minuta pred kraj i na ogromnih 40. Igračice Art Basketa su bile dominantne u skoku tokom celog meča i uz izuzetnu, nesebičnu, igru u napadu, zabeležile čak 31 asistenciju.

Čak 6 igračica gostujuće ekipe je imalo dvocifren broj poena. Bolje od ostalih su bile Adriana Đoković sa 15 poena i 8 skokova, Anja Bukvić sa 11 poena, 9 asistencija i 6 skokova i Višnja Stefanović sa 17 poena i 7 skokova. Treba istaći i odličnu partiju kapitena Art Basketa, bivše košarkašice Radničkog, Snežane Čolić, koja je postigla svega 5 poena, ali je sve nadomestila sa 11 asistencija i 7 skokova. U ekipi Radničkog, Tijana Jelić je zabeležila 16 poena i 8 skokova, Minela Mehović 11 poena i Mara Nikolić 7.

Post Author: Milan

Ostavi komentar