Košarkaši Radničkog savladali Zdravlje i zadržali maksimalni učinak

Ostvario je Radnički veoma važnu pobedu u nastojanju da se na kraju sezone plasira u viši rang. Bez obzira što je Zdravlje ušlo u ovu utakmicu sa skorom 0:2, to je više bio plod teškog rasporeda i nesrećnih okolnosti jer je pretrpelo dva minimalna poraza, to je ipak jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. To su gosti pokazali i na ovom meču a konačan rezultat od 90:82 (21:20,18:23,24:19,27:20) za Radnički ne govori dovoljno koliko je ova pobeda izvojevana na mišiće i u jednoj neizvesnoj i tvrdoj utakmici.

Igralo se u serijama i naletima, jedne pa druge ekipe. Taman kada je izgledalo da će Radnički otići sa prednošću na prvo poluvreme Zdravlje pravi seriju od 8:0 u završnici i sa 43:39 dobija ovaj deo utakmice. U drugom poluvremenu ekipe se smenjuju u vođstvu ali najpre odličnom odbranom i presingom na svakom delu terena Radnički činilo se prelama utakmicu. Tri minuta pre kraja dolazi do vođstva od 10 poena razlike a onda umesto lagane završnice sopstvenim greškama vraća goste u igru. Najpre najbolji igrač i strelac domaćih sa 27 poena, Raško Katić dobija petu ličnu grešku a onda sudije dosuđuju Radničkom namerni faul u jednoj potpuno bezazlenoj situaciji iz čega gosti postižu oba bacanja a odmah i trojku u nastavku akcije. U tim trenucima terenom dominira igrač Zdravlja Aleksa Jugović, izdanak Partizanove škole košarke, koji zatrpava koš Radničkog sa svih pozicija. Meč je završio sa 26 poena i svakako zaslužio epitet najboljeg igrača kod Zdravlja.

Gosti dolaze na samo dva poena razlike na nešto više od minuta do kraja utakmica ali tada na scenu stupa Andeja Stevanovič sa vezanih pet poena, trojkom preko igrača gostiju i neverovatnom mirnoćom i hladnokrvnošću zaslužuje epitet igrača utakmice. Sa svojih 26 poena, 14 skokova i 9 asistenicija Stevanović je bio nerešiva enigma za goste iz Leskovca. Osim Jugovića kod gostiju se još istakao i Marić sa 23 poena.

Ovom pobedom Radnički sa skorom 3:0 zadržava maksimalni učinak na tabeli Druge lige Srbije što se može nazvati startom iz snova za klub iz Kragujevca, koji je i ušao u sezonu sa najvećim ambicijama.

U sledećem kolu Radnički u subotu 26.10 gostuje ekipi Konstantina iz Niša.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar