Košarkaši Radničkog odlučni u nameri da naplate dug imenjaku

Lider Druge lige Srbije za košarkaše, kragujevački Radnički, dočekaće u nedelju, 23. februara, od 17 časova u „SBB Jezeru“ imenjaka iz Beograda i ekipu koja je Kragujevčanima nanela jedan od ukupno dva poraza u tekućojsezoni.

Jasno je da će puleni trenera Igora Todorovića veoma motivisano ući u predstojeći susret sa popularnim „Krstašima“, u nameri da im se „sa kamatom“ revanširaju za poraz u prvom delu sezone (80:82).

BKK Radnički je klub slavne tradicije, koji se nakon kriznog perioda i tavorenja po nižim rangovima takmičenja polako vraća na veliku košarkašku scenu. „Krstaši“ su ove sezone sklopili jedan jako dobar tim sa nekolicinom iskusnih igrača, poput Uroša Lučića, Slobodana Dunđerskog i Aleksandra Petrovića, koji je ujedno i najbolji strelac ekipe.

Beograđani su na poslednjih sedam mečeva upisali šest trijumfa i izbili na peto mesto drugoligaške tabele, što je znak da su u dobroj formi, tako da Kragujevčane očekuje zaista delikatan zadatak na putu ka produženju pobedničkog niza.

Beogradski Radnički je respektabilan rival koji ove sezone igra odlično, što se naročito vidi po njihovim rezultatima u Kupu Srbije, gde su dogurali do završnog turnira u Nišu. U poslednjih mesec-dva dana značajno su podigli nivo svoje igre, tako da nas očekuje zaista težak posao u nedelju. Naš prvi međusobni meč ove sezone obeležile su česte rezultatske oscilacije, tako da je bio dosta interesantan za gledanje, ali izuzetno težak za vođenje. Na kraju su nas oni dobili sa dva poena razlike i naneli nam prvi od ukupno dva poraza u sezoni. Sada imamo priliku da im se u nedelju pred našim navijačima revanširamo za taj poraz, tako da bih ja ovim putem pozvao kragujevačku publiku da u što većem broju dođe u „SBB Jezero“ i podrži nas u nameri da dođemo do još jedne pobede koja bi nas dodatno približila plasmanu u Košarkašku ligu Srbije, istakao je trener Radničkog Igor Todorović, na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana u SC Iskra.

Kragujevčani su sa pet vezanih pobeda na startu drugog dela sezone pokazali da sigurno koračaju ka plasmanu u viši rang takmičenja. Predstojeća utakmica sa Beograđanima svakako će predstavljati jedan od najvećih izazova na tom zacrtanom putu ka Košarkaškoj ligi Srbije, ali su u redovima kragujevačkog tima odlučni u nameri da uspešno savladaju i ovu prepreku.

Atmosfera u ekipi je odlična. Imamo sitnih problema sa povredama igrača, ali se nadamo da će one ubrzo biti sanirane i da ćemo u nedelju biti kompletni. Ubeđen sam da ćemo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i da ćemo uspeti da svom rivalu naplatimo dug za poraz u prvom meču ove sezone. Verujem da će i naša publika prepoznati važnost ovog susreta i da će ispuniti tribine „SBB Jezera“, budući da nam njihova podrška puno znači i oni su bez sumnje naš „šesti igrač“ na svakoj utakmici, konstatuje Nikola Šućov, organizator igre Radničkog.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

                                                                                             

                                                                                                  KATIĆ PONOVO U STROJU

 

Raško Katić je proteklo gostovanje niškom Fair Playu presedeo na klupi. Razlog – povreda lista, zarađena tokom utakmice sa Konstantinom u „SBB Jezeru“ pre dve nedelje.

Ipak, navijači Radničkog nemaju razloga za brigu. Iskusni centar je zalečio povredu i biće u konkurenciji za meč sa Beograđanima u nedelju.

Raško je zaradio rupturu lista na utakmici sa Konstantinom, zbog koje je po savetu lekara napravio pauzu od 10-12 dana. On je juče bio na ultrazvuku, koji je pokazao da je ta povreda zarasla u potpunosti, tako da će večeras odraditi trening sa ekipom i sve ukazuje na to da će biti spreman za utakmicu sa beogradskim Radničkim, otkrio je trener Todorović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar