Košarkaši Radničkog gostovanjem u Vršcu započinju pakleni ritam utakmica

Prvu utakmicu u novoj 2021. godini košarkaši kragujevačkog Radničkog igraju u subotu, 9. januara, od 18 časova u Vršcu, protiv istoimenog domaćina. Kragujevčani ovim gostovanjem započinju seriju od četiri uzastopne utakmice koje će odigrati u narednih osam dana.

Završetak minule godine doneo je Šumadincima nove muke sa virusom korona, što je sve prouzrokovalo odlaganje unapred planiranih utakmica. Uspeli su, doduše, učenici Igora Todorovića da u smiraj sumorne 2020. godine odigraju kup utakmicu protiv niškog drugoligaša Fair Playa, u kojoj su, uprkos brojnim kadrovskim problemima, uspeli da slave rezultatom 88:85.

Praznična pauza dobro je došla košarkašima Radničkog da se malo oporave i prikupe snagu za pakleni ritam utakmica tokom januara. Prvi u nizu takmičarskih izazova Kragujevčane očekuje u subotu na gostovanju ekipi Vršca, koja će biti izuzetno motivisana da se svom rivalu revanšira za ubedljiv poraz u „Jezeru“ na samom startu sezone (85:105).

Vrščani su, poput Šumadinaca, odigrali dvanaest od petnaest predviđenih utakmica, pa ih takođe očekuje prilično zgusnut raspored mečeva po povratku sa praznične pauze. Sa učinkom od četiri pobede i osam poraza, ekipa Vršca trenutno se nalazi u donjem delu tabele, što nije u skladu sa očekivanjima u taboru Vrščana pred sam početak sezone.

Sve četiri pobede u ligi košarkaši Vršca ostvarili su na domaćem parketu, pa je jasno da se radi o ekipi koja daleko bolje partije pruža kod kuće, nego u gostima. Evidentno je i to da je dolazak novog trenera Vladimira Lučića imao pozitivan efekat na vršački tim, koji je u poslednjih pet mečeva upisao tri pobede.

Svakako da će predstojeće gostovanje u Vršcu predstavljati veliki test za Kragujevčane, koji imaju veliku želju da pobedom započnu novu kalendarsku godinu i poboljšaju ne baš zavidan skor na gostujućim terenima ove sezone (1-4).

Ono što ostaje kao otvoreno pitanje, jeste koliko će igrači koji su nedavno preležali COVID-19 infekciju biti u stanju da doprinesu učinku ekipe u predstojećoj utakmici. Takođe, još uvek se ne zna da li će najnovije pojačanje Radničkog Merijal Meding imati pravo nastupa za svoj novi klub u subotu, s obzirom da se još uvek čeka neophodna papirologija iz SAD kako bi ovaj momak mogao da bude registrovan za mečeve u KLS.

U svakom slučaju, biće ovo jedan od zanimljivijih mečeva šesnaestog kola Košarkaške lige Srbije i lepa prilika za Šumadince da novim trijumfom dodatno poprave plasman na tabeli.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar