Košarkaši Radničkog „demolirali“ i Fair Play

Na impresivan način košarkaši Radničkog došli su do pete uzastopne pobede u Drugoj ligi Srbije. Kragujevčani su pred solidno popunjenim tribinama „SBB hale Jezero“ „demolirali“ niški Fair Play, u utakmici 5. kola – 109:73 (26:20, 25:20, 24:17, 34:16).
Trener Radničkog Igor Todorović je u najavi utakmice sa Nišlijama istakao kako je glavni cilj njegove ekipe svesti protivnika na manje od 80 ubačenih poena. Rečeno – učinjeno. Njegovi učenici su uradili domaći zadatak besprekorno i pri tom po treći put u sezoni prebacili „stotku“.
Gosti iz Niša bili su ravnopravan rival samo u prvoj deonici, kada su agresivnom odbranom na niskom postu uspeli da zaustave glavnu napadačku opciju Kragujevčana, iskusnog Raška Katića. Međutim, zahvaljujući seriji od pet uzastopnih poena u finišu ove četvrtine, „začinjenoj“ atraktivnim zakucavanjem Andreje Stevanovića, domaći košarkaši su na prvi obavezni odmor otišli sa šest poena „viška“ – 26:20.
Tokom druge četvrtine, Radnički je uspeo da stvori značajnije rezultatsko rastojanje, koje je svoj maksimum dostiglo u 18. minutu, kada je kragujevački tim poveo sa 49:36.
Izabranici Igora Todorovića sačuvali su dvocifrenu zalihu do odlaska na poluvreme, da bi u trećoj četvrtini prednost učinili još ubedljivijom. Visoki igrači Fair Playa su u ovom periodu igre ušli u problem sa faulovima, što su Kragujevčani maksimalno eksploatisali. Katić je bukvalno radio šta je hteo na terenu, pogađao, skakao, asistirao, a sve to na opšte oduševljenje kragujevačke publike. Pridružili su mu se večeras izuzetno raspoloženi Živanović i konstantno dobri Stevanović, pa je pred ulazak u poslednju deonicu Radnički izbio na „plus osamnaest“ – 75:57.
Zadnju četvrtinu kragujevački košarkaši odigrali su za dušu publike, koja je mogla da uživa u egzibicijama svojih ljubimaca. Bilo je tu svega – bacanja za loptu na dvadeset i više poena razlike, backdoor dodavanja, lucidnih asistencija, trojki iz svih pozicija… Zaista, odavno ovako nešto nije bilo viđeno u „SBB hali Jezero“, pa stoga i ne čude ovacije i gromoglasni aplauzi kragujevačke publike po isteku četrdesetog minuta.
Sinoćnu utakmicu u „Jezeru“ obeležila je majstorska igra trija Stevanović-Živanović-Katić. Stevanović je meč završio sa 30 ubačenih poena i indeksom 40. Živanović ga je sledio sa 27 poena (indeks 34), dok su Katiću za tripl-dabl učinak nedostajale dve asistencije – 19 poena, 10 skokova i 8 asistencija (indeks 30).
Jedina svetla tačka u ekipi iz Niša bio je kapiten Stevan Antić sa 23 poena.
KK RADNIČKI – KK FAIR PLAY 109:73 (26:20, 25:20, 24:17, 34:16)
KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“
Gledalaca: 400
Sudije: N. Stošić, S. Olcan, P. Kral
KK RADNIČKI: Jokić 6 (5 sk), Veljović 4, Stevanović 30 (4 sk, 3 as, 4 ukl), Nedeljković 9, Šućov 5 (9 as, 5 ukl), Živanović 27, Ilić 4, Marković 5, Katić 19 (10 sk, 8 as). Nisu igrali: Stanković i Glišović. Trener: Igor Todorović.
KK FAIR PLAY: Luković 3, Stanisavljević 6 (5 izl), Milojević 5, Tešanović 8 (8 as), Kuburović 8, Anđelković 3, Antić 23, Božović 7, Spasić 4 (6 izl), Arsić 6 (9 sk). Nije igrao Arsić. Trener: Srećko Sekulović.
Posle pet odigranih kola, košarkašima Radničkog na čelu tabele društvo pravi još samo Zemun Fitofarmacija, koja takođe ima maksimalan skor 5-0.
Narednog vikenda učenike Igora Todorovića očekuje gostovanje imenjaku iz Beograda.

Izvor : KKK Radnički

Post Author: Milan

Ostavi komentar