KKK Radnički ozbiljno pojačan ulazi u borbu za KLS

Raško Katić i Stefan Živanović najnovija su a i najvrednija pojačanja KKK Radnički za nastupajuću sezonu u Prvoj B Ligi Srbije.

Ovako zvučna imena garantuju da će Radnički ovaj put biti akter borbe za sami vrh tabele i plasman u viši rang, KLS,  gde mu je objektivno mesto prema svim parametrima.

Rukovodstvo kluba je sada sastavljeno od bivših igrača Radničkog koji su čini se i u najboljim godinama da ovaj klub podignu i da se ponovo u Kragujevcu igra vrhunska košarka.

Upravo tu zdravu priču i atmosferu prepoznao je i Raško Katić, koji je umesto košarkaške penzije odlučio da stane na čelo ekipe koja bi izborila plasman u viši rang ali i da svojim znanjem i iskustvom bude uzor mladjim igračima i učestvuje u formiranju i igračkom sazrevanju nekog budućeg velikog košarkaša iz Kragujevca.

Živanović je odlučio da nosi dres Radničkog kako bi mu pomogao da se plasira u KLS. Živanović je do sada nastupao za prvoligaše, kao što su FMP i Beovuk, ali i za klubove iz Smedereva, Valjeva, a u inostranstvu iz Rumunije, Belgije, Makedonije, Švajcarske.

Valja napomenuti da je nedavno potpisao i Nikola Ilić (1995.godište, 205cm) koji je prošle godine igrao za Napredak iz Aleksinca, novog člana KLS-a.

Kapiten Ivan Nedeljković i Lazar Marković su produžili ugvore sa klubom na još godinu dana. Ugovor je potpisao i Stefan Dimitrijević, povratnik iz rumunske lige, koji igra na poziciji centra, rođen 1999.godine, visok 209cm.

Za razliku od nekih prethodnih sezona čini se da je klub iz Kragujevca na vreme rešio okosnicu tima i da u pripreme ulazi na pravi način.

Sve što možemo je da igračima i rukovodstvu kluba poželimo puno uspeha u narednoj sezoni a navijače pozovemo da ponovo stanu uz svoje ljubimce i da svi zajedno prisustvujemo velikom povratku Radničkom tamo gde mu je i mesto u srpskoj košarci.

Post Author: Milan

Ostavi komentar