Još jedna ubedljiva pobeda košarkaša Radničkog

Košarkaši Radničkog zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu u svom „Jezeru“. Snagu kragujevačkog tima ovoga puta osetila je Mladost iz Smederevske Palanke, koja je ispraćena sa 28 poena razlike – 106:78 (31:13, 27:27, 25:19, 23:19).

Već u prvoj četvrtini Kragujevčani su jasno dali do znanja svom rivalu da nema čemu da se nada na parketu „SBB hale Jezero“. Lepršavom i na momente atraktivnom igrom, učenici Igora Todorovića su prvi desetominutni period okončali sa dvocifrenim plusom – 31:13.

Početkom druge deonice došlo je do malog opuštanja u redovima domaćeg tima, što je ekipa iz Smederevske Palanke iskoristila da priđe na 34:23. Ipak, trojkama Lazara Markovića Radnički je pred odlazak na petnaestominutnu pauzu uspeo da vrati razliku sa kraja prve četvrtine – 58:40.

Silovito su Kragujevčani startovali u trećoj četvrtini i za samo dva minuta, serijom 10:1, izbili na maksimalnih 68:41. Kako je vreme odmicalo, postalo je jasno da je gostujući tim ostao „bez goriva“ i da će Radnički slaviti još jedan ubedljiv trijumf pred svojom publikom. To je prepoznao i trener Kragujevčana Igor Todorović, koji je u želji da odmori iskusnije igrače na parket poslao mlađe snage.

Gosti su to iskoristili i velikom brzinom počeli da tope zaostatak, pa je strateg Kragujevčana bio primoran da u poslednjoj deonici na parket vrati startnu petorku, kako bi prekinuo nalet protivnika. Rezultat je bio momentalno vidljiv, tako da je Radnički bez većih problema priveo utakmicu kraju.

Bilo je ovo još jedno odlično šutersko veče Kragujevčana, koji su ubacili čak 17 trojki iz 33 pokušaja. Pri tom su imali i duplo više asistencija od protivnika, kao i veći broj uhvaćenih lopti.

Na listi strelaca u kragujevačkom timu izdvojio se Andreja Stevanović sa 20 poena. Poen manje postigao je Ivan Nedeljković, a na 17 poena zastali su kapiten Raško Katić i večeras izuzetno šuterski raspoloženi Lazar Marković. Spisak igrača Radničkog sa dvocifrenim učinkom zaključio je Pavle Jokić sa 10 postignutih poena.

Najzapaženiji u gostujućem sastavu bio je Bratislav Paunović sa 22 poena. Vuletić je postigao 15, Ilić 14, a Žigon 12 poena.

Kragujevčani su tako bez većih problema preskočili još jednu prepreku ka svom konačnom cilju, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije. Zaista imponuje lakoća sa kojom Radnički dobija glavne konkurente u borbi za vrh tabele, što je dokaz odlične selekcije igrača i ozbiljnog skautinga.

Mislim da smo večeras bili na jako dobrom nivou, pre svega defanzivno, s obzirom da smo inače jako efikasnu ekipu Mladosti spustili na nekih sedamdeset ubačenih poena. Napadački mi smo sigurno najbolja ekipa u ligi, tako da tu očekivano nismo imali problema. U trećoj četvrtini, kada smo poveli sa tridesetak poena razlike, rešili smo da pružimo šansu mlađim igračima, koji su pomislili da je utakmica gotova, što je jedna iskusna ekipa poput Mladosti iskoristila da se primakne na nekih četrnaest poena razlike. Zbog toga smo bili prinuđeni da u igru vratimo iskusnije igrače, koji su bez problema priveli utakmicu kraju, prokomentarisao je pomoćni trener Radničkog Ivica Vukotić.

Palančani su u Kragujevac doputovali bez prvog trenera, budući da je njihov dosadašnji strateg Zoran Milovanović početkom sedmice okončao svoju misiju u Smederevskoj Palanci. To se, prema mišljenju Vukotića, odrazilo na njihovo izdanje u „Jezeru“.

Ekipa Mladosti je pre ove utakmice ostala bez prvog trenera, što je donekle uticalo i na njihovo večerašnje izdanje. Mislim da smo ih mi dobro skautirali, sprečili ih da se „razmahnu“ i igraju onako brzo kako znaju, tako da nisu imali šanse protiv nas večeras, smatra Vukotić.

Radnički je večerašnjom pobedom zadržao čelnu poziciju na tabeli Druge lige Srbije sa 19 bodova, koliko ima i Zemun Fitofarmacija. Do kraja prvog dela sezone ostalo je da se odigra još tri kola, a Kragujevčani, čini se, imaju realne šanse da u Novu 2020. godinu uđu sa liderske pozicije.

Do kraja prvog dela sezone očekuje nas izuzetno teško gostovanje Slogi u Kraljevu, što će biti možda i derbi polusezone. Naravno, moramo ozbiljno shvatiti i preostale utakmice do kraja godine, ali generalno mislim da smo jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i nastojaćemo to da potvrdimo u narednom periodu, zaključio je Vukotić.

Narednog vikenda četu Igora Todorovića očekuje gostovanje ekipi Proleter Naftagasa u Zrenjaninu.

KK RADNIČKI – KK MLADOST 106:78 (31:13, 27:27, 25:19, 23:19).

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB hala Jezero“
Gledalaca: 500
Sudije: I. Ilić, B. Mali, D. Savić

KK RADNIČKI: Stanković 2, Jokić 10 (7 sk), Veljović 3, Stevanović 20 (8 sk, 6 as), Nedeljković 19 (5-8 za 3pt, 6 sk, 6 as), Šućov 7 (12 as), Živanović 9, Ilić 2, Glišović, Marković 17 (5-7 za 3 pt), Katić 17 (9 sk, 7 as, 4 izl). Trener: Igor Todorović.

KK MLADOST: Žigon 12, Trajković 2 (4 izl), Vejnović, Krstajić 5, Todorović, Paunović 22 ( 7 as), Stanisavljević 4, Vuletić 15 (5 sk), Hukić 4, Ilić 14 (6 sk), Dimitrijević. Nije igrao: Miloradović.

 

Izvor : kkkradnicki.rs

Post Author: Milan

Ostavi komentar