Javna promocija škole sporta SPD Radnički u Šoping centru „Kragujevac Plaza“

Na poziv čelnika Šoping centra „Kragujevac Plaza“, SPD Radnički uzelo je učešće u akciji „Ura, počeo je zimski raspust“, tako što je u centralnom holu ovog renomiranog objekta održalo javnu promociju svoje škole sporta.
Najmlađi posetioci imali su priliku da prisustvuju mini treninzima košarke, rukometa, odbojke i vaterpola, kao i da se oprobaju u svakom od ovih sportova. Sudeći po interesovanju mališana i njihovim pozitivnim reakcijama, može se zaključiti da je ova promocija uspela u svojoj svrsi, a to je animira decu i zainteresuje ih za sportske sadržaje.
Nastavljamo sa promocijom naše škole sportova u okviru SPD Radnički. Ove godine smo odlučili da se priključimo akciji „Ura, počeo je zimski raspust“, u kojoj smo našim najmlađim sugrađanima približili sve čari rukometa, košarke, odbojke i vaterpola. Kolektivni sport, uz rivalitet, viteštvo i sportski duh, donosi i priliku za socijalizaciju, druženje i sticanje novih sportskih prijatelja. Moram da napomenem da su naše škole sporta prvi mesec besplatne, kako bismo naše nove članove upoznali sa određenim sportom, a nakon isteka tog perioda plaća se minimalna članarina, istakla je Marija Lojpur, koordinator ženskih selekcija Rukometnog kluba Radnički, uz napomenu da SPD Radnički pruža još niz pogodnosti svojim članovima, poput priprema za upis u srednje škole iz određenih predmeta.
Na improvizovani teren u centralnom holu „Kragujevac Plaze“ prvi su istrčali mladi rukometaši i rukometašice, pod dirigentskom palicom proslavljene rukometašice i pomoćnog trenera druge ekipe Radničkog Jasmine Kolak. Oni su prisutne posetioce oduševili svojim rukometnim umećem i privukli pažnju velikog broja mališana, koji su poželeli da se upoznaju sa osnovama ovog sporta.
Pokazali smo kako izgleda jedan rukometni trening, koji se sastoji od zagrevanja, rada sa loptom i vežbanja pravilnog šuta na gol, što su neke osnove koje će naučiti budući polaznici naše rukometne škole. Trenutno vršimo upis generacija 2010. i 2011. godišta, uz izuzetke koji su uvek prisutni. Drago mi je što su prisutni posetioci pokazali izuzetno interesovanje i što se veliki broj dece aktivno uključio u pokazni trening, a iskreno se nadam da će se određeni broj priključiti našoj besplatnoj školi rukometa, zaključila je Kolakova.

Odmah nakon rukometaša, i mladi košarkaši Radničkog pokazali su zbog čega je košarka jedan od najlepših i najatraktivnijih kolektivnih sportova, približivši čaroliju našeg trofejnog sporta brojnom auditorijumu.
Na improvizovanom treningu smo pokazali sve lepote i draži košarke – sporta koji je doneo nebrojeno radosti ovoj zemlji. Naši dečaci, koji su poprilično obučeni i potkovani košarkaškim znanjem, demonstrirali su osnove vođenja lopte, dodavanja i pravilnog izvođenja šuta, a prisutni su sa interesovanjem posmatrali ovaj mini trening i na kraju nagradili naše momke aplauzom. Iskoristio bih priliku da pozovem najmlađe sugrađane da nam se priključe, jer u okviru Sportskog privrednog društva Radnički imaju sve uslove za treniranje, rad i dalji napredak, istakao je Darko Brajković, pomoćni trener ŽKK Radnički, uz konstataciju o potrebi bavljenja sportom kao načinom zdravog života i negovanja kolektivnog duha.

 

Vaterpolo klub Radnički je jedan od najuspešnijih u porodici klubova koje okuplja SPD Radnički. Ovogodišnji osvajač Kupa Srbije, koji u svojim klupskim vitrinama ima i trofej namenjen pobedniku Kupa Evrope, poznat je kao rasadnik talenata, što je i pokazao na promociji u „Kragujevac Plazi“.
Najbitnije od svega je da se deca bave sportom uopšte, posebno u današnje vreme kada se provodi puno vremena za kompjuterom i na društvenim mrežama. Vaterpolo je jedan od najboljih sportova, kako za razvitak samog tela, tako i za mentalne sposobnosti dece. U klubu egzistiraju sve generacije, počev od najmlađe 2010/2011. godište, pa do juniorske selekcije. Večeras smo, u okviru datih mogućnosti, predstavili samo deo onoga šta radimo u trenažnom procesu sa mlađim kategorijama, izjavio je trener mlađih kategorija VK Radnički Nemanja Mladenović, ujedno pozvavši okupljenu decu koja vole sportove u vodi da se pridruže besplatnoj školi vaterpola.
Asortiman svojih veština su prikazali i mladi odbojkaši Radničkog, kluba koji na svom kontu ima dve titule šampiona Srbije, kao i trofej pobednika nacionalnog kupa. Odbojka je sport u konstantnom usponu, a Odbojkaški klub Radnički je na dobrom putu da se vrati na staze stare slave.
Odbojkaški klub Radnički je u poslednjih deset godina jedan od nosilaca sporta u Kragujevcu, što je jasan pokazatelj da odbojka živi, a to pokazuje i broj polaznika naše odbojkaške škole koji raste iz dana u dan. U sastavu kluba su sve takmičarske selekcije, a treninge održavamo u većem broju škola i to tri do četiri puta nedeljno. Članarina iznosi 2 500 dinara, s tim što je prvi mesec besplatan za svu novopridošlu decu. I ova prezentacija je dokazala da odbojka ima veliku perspektivu u Kragujevcu, jasan je Srđan Pantelić, trener mlađih kategorija OK Radnički.
SPD Radnički će nastaviti sa prezentacijom klubova u svom sastavu, kako po školama, tako i na mestima javnih okupljanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar