Istorijski uspesi strelaca ’’Čika Mate’’ ponos Kragujevca

Zlatna medalja sa Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem, ime osamnaestogodišnje Teodore Vukojević upisala je u istoriju kragujevačkog i srpskog streljaštva. Marko Ivanović, juniorski reprezentativac, takođe član ’’Čika Mate’’ sa istog takmičenja doneo je srebro. Streljački savez Srbije, kragujevački klub proglasio je najboljim.

Najstariji streljački klub u Srbiji sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem posetio je danas Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U klubu su ih dočekali Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, članovi, treneri i rukovodstvo kluba.

Streljački klub Čika Mata je klub sa najdužom tradicijom u Srbiji. Streljaštvo je poseban sport za čitavu državu a naročiti značaj ima za Kragujevac, grad sa bogatom oružarskom tradicijom na šta su Kragujevčani posebno ponosni, kazao je ministar Momirović. Posebna je čast i privilegija da lično izrazim divljenje Teodori na velikom uspehu koji je postigla na Evropskom prvenstvu, ali i da pozdravim Dragana Ristića paraolimpijca, Marka Ivanovića, juniorskog šampiona i da se susretnem sa legendom srpskog streljaštva Stevanom Pletikosićem, istakao je ministar i čestitao trenerima i rukovodstvu kluba ali i gradonačelniku Nikoli Dašiću koji, kroz pružanje podrške, stoji iza svakog uspeha u Kragujevcu.

Istorijski uspeh mladoj Kragujevčanki Teodori Vukojević i Marku Ivanoviću, čestitao je gradonačelnik Dašić. On je istakao koliko su Kragujevac i Kragujevčani ponosni na uspehe članova streljačkog kluba.

Istorijski rezultati na Evropskom prvenstvu, zlato Teodore Vukojević i srebro juniora Marka Ivanovića, jesu kontinuitet i ono na šta smo navikli kada je reč o uspesima strelaca iz ’’Čika Mate’’, kazao je gradonačelnik Dašić. Posebno smo ponosni na to što je osamnaestogodišnja Kragujevčanka u seniorskoj konkurenciji pobedila prethodnu šampionku iz Francuske u direktnoj borbi i osvojila status evropskog šampiona u vazdušnoj pušci. To je ogroman uspeh i dalji motiv za Grad Kragujevac da nastavi da podržava sport i najstariji streljački klub u Srbiji.

Teodora Vukojević kaže da će joj zlatna medalja sa prvog takmičenja u seniorskoj reprezentaciji biti vetar u leđa za dalje pobede, ali i da ju je na tu poziciju plasirala podrška kolega, menadžmenta kluba i njeni rezultati.

Još uvek nisam svesna koliko veliki i lep uspeh sam ostvarila, kaže Teodora. S obzirom na to da sam bila u direktnoj borbi sa prethodnom šampionkom, ovaj uspeh čini još većim, pogotovo jer je to nekako juniorsko seniorska ili seniorsko juniorska medalja, ističe ona. Nadam se da ću daljim rezultatima osvetlati obraz i Srbiji i klubu i svom gradu kao što su to činili i čine svojim medaljama moji idoli, a sada kolege i prijatelji Pletikosić, Stefanović, Ristić i drugi. Za dalje planove Teodora kaže da se uveliko spremaju za svetski kup koji će za desetak dana biti u Riu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar