Istorijska pobeda rukometašica Radničkog

Rukometašice Radničkog su trijumfalno započele učešće u respektabilnom evropskom takmičenju, Ligi Evrope, savladavši u premijernom susretu na svom parketu švedskog vicešampiona, ekipu H65 Hoors HK rezultatom 23:22, poluvreme 12:11 i veličanstvenom pobedom uveličale istorijski dan za rukometni klub Radnički.

Nakon iscrpljujuće utakmice pre samo tri dana sa šampionom Srbije, pribojavali su se u stručnom štabu koliko će taj meč imati uticaja na večerašnji. No za domaće rukometašice, lavovskog srca, nije manjkalo motiva da daju 110 posto svojih mogućnosti kako bi zabeležile trijumf. Očas posla su Kragujevčanke već u 6. minutu povele 3:0 protiv, do tog trenutka, prilično rezervisanih gošći, kojima je trebalo čitavih 8 minuta da prekinu golgeterski post. Održavao je Radnički pomenutu prednost, pa je čak u 19. minutu pogotkom Bjelakove došao i do plus 4 (8:4). Izgledalo je da su našle recept za izuzetno visoke i snažne igračice Horsa, ne oslanjajući se toliko na šut spolja preko visokog bedema gošći, već brzom igrom sa dosta kombinatorike i prodora u srce prostora od 6 metara, što je i uzrokovalo dosuđenim velikim brojem kaznenih udaraca. Pri rezultatu 12:8 u 26. minutu, gošće su se prenule i u svom tipičnom, skandinavskom stilu igre sa dosta trčanja i brzim protokom lopte, napravile mini seriju i smanjile rezultat na isteku 30. minuta, 12:11.

Otvorile su dobro domaće igračice drugi deo igre i ponovo došle do dva gola prednosti pogotkom Inđićeve (15:13, 38.min), no nakon serije 0:3 gošće dolaze do prvog vođstva na utakmici (15:16, 41.min). Nakon rezultatske klackalice, Šveđanke stiču ponovo prednost (18:20, 49.min). Sve je u njihovim redovima u tim trenucima funkcionisalo na visokom novou, uspele su da izmenama u odbrani zaustave do tada nezaustavljivu Teodoru Veličković i činilo se da će uspeti da prelome susret u svoju korist. Uspele su domaće rukometašice da iz sebe izvuku i poslednji atom snage, čuvar mreže Petković skida par zicera, a u fazi napada komandnu palicu preuzima Ajlin Bjelak i sa 4 od 5 završnih pogodaka, dovodi svoj tim do velikog trijumfa, konačnim rezultatom 23:22.

Impresivno je delovala borbenost i požrtvovanost rukometašica Radničkog na evropskom debiju i za tu borbu, kao i pobedu zaslužuju sve pohvale i čestitke.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 9 i Ajlin Bjelak sa 6 pogodaka, dok su kod gošći tiulu najboljeg strelca ponele Amelia Lundback sa 7 i Emma Rask sa 6 uspešnih šuteva na gol Radničkog.

RK Radnički – H65 HOORS HK: 23:22 (12:11)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 793
Sudije: Diana-Carmen Ciulei, Silviu Stanescu
Sedmerci: Radnički 14 (11), Hoors 3 (3)
Isključenja: Radnički 4 min, Hoors 12 min

Radnički: J. Pojužina, Veličković 9, Bjelak 6, Knežević 2, Rašković, Andrić, Blagojević, Mikić, K. Petrović 1, Ž. Pojužina, Vasović, T. Petrović , Inđić 3, Petković 1 (5 odbrana), Ranković, Todorović 1.

Hoors: Skretting 3, Gidebratt, Rask 6, Larsson, Pripp, Sandberg 2, Lundback 7, Ostlund 1, Bergdah (13 odbrana), Nyman 1, Linner, Olsson, Nuhanović 1, Gullberg 1, Fransson.

Revanš meč je zakazan za nedelju 24. oktobar u Švedskoj.

Post Author: Milan

Ostavi komentar