Iskusni internacionalac i zvanično zaključio spisak pojačanja na “Čika Dači”

Iskusni defanzivac, Milan Milanović, poslednje je pojačanje kragujevačkog superligaša u letnjem prelaznom roku. Tridesetogodišnji štoper je najveći deo svoje igračke karijere proveo u Italiji, igrao je i u Rusiji, Sloveniji i Republici Srpskoj, a interesantno je da će u dresu Radničkog 1923 konačno imati priliku da debituje u superligaškoj konkurenciji.

Milanović se u inostranstvo otisnuo jako rano, još kao tinejdžer. Sa svega šesnaest godina potpisao je ugovor sa moskovskom Lokomotivom, u kojoj je proveo tri sezone, a potom se preselio na Apenine, u redove Palerma. Prvu sezonu po dolasku na Siciliju mladi defanzivac je proveo na pozajmici u Sijeni, gde se istakao odličnim igrama, pa je već naredne sezone priključen prvom timu Palerma.

Debitantski nastup u Seriji A Milanović je zabeležio krajem marta 2012. godine, kada je odigrao svih devedeset minuta protiv Udinezea. Međutim, već u sledećoj sezoni Palermo odlučuje da visokog štopera ponovo prosledi na pozajmicu, ovoga puta u Vićencu, a odmah potom i u Askoli.

Konačno, leta 2016. godine Milanović odlučuje da napusti Palermo i pojača Pizu, gde je i okončao svoju italijansku epizodu. U februaru 2019. godine visoki defanzivac je predstavljen kao novo pojačanje Željezničara iz Banjaluke, gde se zadržao svega šest meseci, pre nego što je prešao u Triglav iz Kranja, koji je ujedno bio i njegova poslednja destinacija pre dolaska na “Čika Daču”.

Milanović je svojevremeno bio član omladinske selekcije Srbije, za koju je upisao osamnaest nastupa. Stameni defanzivac smatra da je dolaskom u Radnički 1923 napravio pravi potez za svoju dalju karijeru, a činjenica da će po prvi put imati priliku da zaigra u superligaškoj konkurenciji predstavlja samo motiv više za dodatnim dokazivanjem u dresu kragujevačkog kluba.

– Na poziv sportskog direktora Slavka Perovića i trenera Vladimira Radenkovića odlučio sam da dođem u Kragujevac jer mi se ovo čini kao prava sredina za fudbalski povratak nakon pauze koju sam napravio po odlasku iz Slovenije. Dobro poznajem ekipu Radničkog, s obzirom da sam pratio njihove igre u Prvoj ligi Srbije prošle sezone. Mislim da ekipa ima veliki potencijal, što je uostalom i pokazala u dosadašnjih deset kola. Nadam se da ću svojim iskustvom doprineti još boljim rezultatima ekipe u nastavku sezone – izjavio je Milanović prilikom svog predstavljanja na “Čika Dači”.

Dolaskom Milanovića Radnički je dobio opciju više na poziciji štopera i igrača koji svojim ogromnim iskustvom može da doprinese dodatnoj stabilnosti poslednje linije.

– S obzirom da je ova polusezona jako duga i da traje sve do polovine decembra, nametnula se potreba za angažovanjem još jednog igrača na poziciji štopera. Uspeli smo da se dogovorimo sa Milanovićem, iskusnim igračem sa bogatom internacionalnom karijerom, koji je izrazio želju da ovde provede narednih šest meseci ili godinu dana. Sigurno da će nam igrač njegovog profila i fizičkih karakteristika dosta značiti, pre svega prilikom prekida. Očekujemo i da makar deo svog ogromnog iskustva prenese na mlađe saigrače – istakao je sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović.

Kragujevački superligaš je angažovanjem Milanovića zaključio prelazni rok, u kome je doveo trinaest novih igrača.

– Sigurno je da do zime neće biti više ni dolazaka, ni odlazaka iz kluba. Imamo možda malo veći broj igrača u rosteru nego što smo to prvobitno planirali, ali nas je ova ponovna eskalacija situacije sa kovidom i činjenica da je iz dana u dan sve veći broj zaraženih igrača po klubovima navela na to da ovu polusezonu izguramo sa većim igračkim fondom – pojasnio je Perović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar