Humanitarni derbi Lige šampiona Radničkog i Jadrana, sav prihod za lečenje Srđana Plavšića

U regionalnom derbiju 11. kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekaće ekipu Jadrana iz Splita, u sredu, od 20.30 časova, a utakmica će imati i humanitarni karakter, pošto će sav prihod od ulaznica ići za lečenje Srđana Plavšića, velikog prijatelja i vernog navijača šumadijskog vaterpolo tima, koji je oboleo od karcinoma pluća.

Ovi timovi se četiri kola pre kraja nalaze daleko od plasmana na završni turnir Lige šampiona, ali nema sumnje da obe žele da se nadmeću za prestiž, jer Šumadinci trenutno imaju samo bod više od Splićana. Ove sezone odigrali su dva čvrsta duela u Splitu. Najpre je u Regionalnoj ligi bilo nerešeno (14:14), a samo četiri dana kasnije Splićani su trijumfovali minimalnom razlikom (9:8). Obe ekipe učestvovaće i na završnom turniru Regionalne lige, koji se igra predstojećeg vikenda u Beogradu.

Ulazimo u ovu utakmicu sa velikom željom da se dokažemo i pobedimo, ali će nam ona biti i dobra priprema za finalni turnir Jadranske lige. Trudićemo se da podignemo formu i spremimo se još bolje za predstojeće izazove. Dobro poznajemo ekipu Jadrana i mislim da je došao pravi momenat da ih pobedimo. To je vrhunski sastav, sa velikim brojem hrvatskih reprezentativaca i sigurno je da će utakmica biti izuzetno čvrsta i borbena – rekao je Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Vaterpolisti Radničkog će u ovoj utakmici imati i dodatni motiv, jer se utakmica igra i za Srđana Plavšića, koji im je godinama unazad bio redovna podrška na kragujevačkom bazenu, ali i van njega.

– Bez obzira što su nam smanjene šanse za „fajnal-ejt“, znači nam svaka pobeda i svaka utakmica u Ligi šampiona zbog velikog iskustva i napretka koje ovo takmičenje donosi Pozivam publiku da dođe u što većem broju da nam da vetar u leđa i da na neki način zajedno pomognemo našem drugu Srkiju – zaključio je Dobožanov.

Ulaznice su već u prodaji, po ceni od 500 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“, a iz šumadijskog tima još jednom apeluju na sve ljude dobre volje da dođu na utakmicu i da na ovaj način pomognu Srkiju da pobedu u najvažnijoj utakmici života.

Post Author: Milan

Ostavi komentar