Grad podržao ženski tim Kluba malog fudbala „Ekonomac“ Kragujevac

Klub malog fudbala „Ekonomac“ Kragujevac formirao je ženski tim kojem je, prema rečima Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport, grad Kragujevac pružio podršku.

Više od 60 procenata devojčica osnovnoškolskog uzrasta se ne bavi nikakvom fizičkom aktivnošću, što je poražavajući podatak, rekao je Stevović. Zbog toga Grad daje snažan impuls ženskom sportu. Jedan od načina da to ostvarimo je spajanje ženskog fudbalskog kluba „Radnički“ sa muškim klubom. Takođe, Grad finansira trenera ženske košarke, koja je, inače, u potpunosti besplatna za devojčice. A sada finansiramo i Klub malog fudbala „Ekonomac“, u ovom slučaju – žensku selekciju.

Ekonomac je najtrofejniji klub malog fudbala u Srbiji, a sada ima i žensku selekciju koja će prvu utakmicu igrati već u nedelju. Ovo je jedna eksperimentalna liga na nivou Srbije i grad Kragujevac je već na samom početku deo ove priče, pa zbog toga možemo kazati da članice ovog tima ispisuju istoriju. Veoma su spremne i željne da se dokažu na terenu, iako najmlađa među njima ima tek 16 godina. Ono što je najvažnije, na ovaj način dajemo primer i ostalim devojčicama da počnu da treniraju mali fudbal i uzmu učešće u ovako uspešnom klubu.

Jedan od idejnih tvoraca da se osnuje ženski tim u okviru Kluba malog fudbala „Ekonomac“ je Mirjana Babić, koja igra za ŽFK Sloga Zemun, jedan od najstarijih klubova u Srbiji, a svoje prve fudbalske korake je napravila u rodnom Kragujevcu.

Sve je krenulo od ideje da se mali fudbal, odnosno, futsal, popularizuje – istakla je Babić. Članice tima treniraju fudbal, a imamo i reprezentativke koje imaju znanja o futsalu. Ovo je novo za nas i nadamo se najboljim rezultatima.

Inače, članice ženskog tima Kluba malog fudbala „Ekonomac“ Kragujevac dobile su podršku od Marije Lojpur Gajović, predsednice Sportskog saveza Kragujevca i Predraga Veselinovića, predsednika Kluba malog fudbala „Ekonomac“ Kragujevac koji su im poželeli mnogo sportskih uspeha u budućnosti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar