Fudbaleri Radničkog ponovo na terenu

Posle više od dva meseca pauze zbog epidemije koronavirusa, fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju sezonu, sutra od 17.30 časova premijernom utakmicom 27. kola Prve lige Srbije, protiv Budućnosti u Dobanovcima.

„Crveni“ su trenažni proces započeli početkom maja, po olakšanju mera Vlade Republike Srbije, pa se kao i ostali klubovi nalaze u pomalo nezavidnoj situaciji.

– Prijatno sam iznenađen činjenicom da nismo imali većih problema od povratka u trenažni proces. Momci su pokazali visok stepen radne etike, što je za svaku pohvalu, a ono što je najvažnije, to je da su nas zaobišle povrede. Još uvek nemamo baš jasnu predstavu gde se nalazimo u ovom trenutku sa takmičarskom formom, ali smatram da ćemo biti spremni za završetak sezone i da ćemo ove četiri preostale utakmice odigrati na maksimalnom nivou – rekao je Darko Milisavljević, trener Radničkog.

Dodatni problem je i to što je sezona skraćena, pa će se odigrati još samo preostala četiri kola ligaškog dela takmičenja, bez plej-ofa, pa su šanse Кragujevčana za plasman u Super ligu značajno umanjene.

– Činjenica je da i ako pobedimo sve četiri utakmice do kraja sezone, opet ćemo biti tu negde „ispod crte“. Bodovni zaostatak iz prethodnog perioda dosta je veliki i teško ga je nadomestiti u ova četiri kola. U svakom slučaju, ne treba previše da se bavimo kalkulacijama, već isključivo da gledamo svoje dvorište i da se potrudimo da na što bolji način završimo ovu sezonu – zaključio je Milisavljević.

Ipak, gostovanje Budućnosti biće dobra prilika da Kragujevčani ostanu u igri, jer su Dobanovčani trenutno poslednjeplasirani na tabeli.

Post Author: Milan

Ostavi komentar