Fortuna nije saveznik Radničkog

Po ko zna koji put ove sezone, košarkaši Radničkog su poraženi u samom finišu meča. Propuštena je sjajna prilika za 11. pobedu u sezoni koja bi Kragujevčanima omogućila lakšu borbu za opstanak. Ekipa Dunava je slavila rezultatom 69:68.

Domaći su tražili pobedu za beg iz donjeg dela tabele i od početka duela su bili konkretniji od Radničkog. U prvih 10 minuta igre kontrolisali su dešavanje na terenu odličnom odbranom i dozvolili svega 14 poena gostima. Kragujevčani su sredinom druge četvrtine uspeli da spuste razliku na – 4, ali su košarkaši Dunava odbili taj napad i na veliki odmor otišli sa 7 poena prednosti.

Prvih 5 minuta treće deonice nije donelo ništa novo, a onda je trojkom Dumića, Radnički krenuo u potpuni povratak u meč. U poslednjem minutu istog perioda Crveni stižu do izjednačenja, ali u narednom napadu ekipa Dunava pogađa za 2 poena i zadržava prednost pred poslednju četvrtinu.

Potpuna otvorena borba je viđena u četvrtoj četvrtini sa mnogo preokreta i mnogo nervoze na terenu. Radnički je serijom 7:0 prešao u vođstvo, ali je Dunav uzvratio serijom 8:2 i vratio prednost na svoju stranu. Novom serijom od 5:0, Kragujevčani stiču 4 poena prednosti na 2 minuta do kraja. Kontra udar domaćih istim nizom poena ih na samo 15 sekundi do kraja meča dovode na koš razlike. Umesto heroja, Dumić postaje tragičar utakmice, jer polovičnim učinkom sa linije slobodnih bacanja Radnički ostaje bez produžetka i šanse za pobedom.

Dušan Tanasković sa 19 poena i 9 skokova i Marko Grković sa 18 poena i 5 skokova su bili najbolji u ekipi Dunava. Raško Katić sa 24 i Filip Dumić sa 15 poena su bili najefikasniji u ekipi Radničkog.

U narednom kolu Košarkaške lige Srbije, Crveni dočekuju ekipu Zlatibora u meču u kojem će pobeda ostaviti nadu za opstankom, a poraz skoro sigurno ispadanje iz lige.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar