FK „Radnički“: Nema odustajanja od poštenog srpskog fudbala

Posle utakice 9 kola Prve lige Srbije sa ekipom „Žarkova“, kragujevački Fudbalski klub „Radnički“ obratio se saopštenjem za javnost svim ljubiteljima fudbala. Saopštenje prenosimo u celosti:

“FK Radnički 1923 za četiri godine obeležava 100 godina postojanja. Čitav jedan vek, generacije za generacijama igrača, trenera, reprezentativaca, navijača, roditelja, zaljubljenika u fudbal, se trude da nauče decu, buduće fudbalere, da ništa na svetu ne može da se postigne bez truda, mukotrpnog rada i odricanja. Da se samo ličnim poštenjem i činjenjem dobrog stvara nada da će dobro da se vrati. Zlo koje se našem klubu činilo na utakmicama protiv Bačke i Žarkova nas tera da se zamislimo i preispitamo – ili smo mi nekome veliku štetu naneli ili je sve čemu decu učimo lažno.
Ono što je sigurno je da živimo u nepravednom svetu i to nam se stavlja do znanja na gostovanjima kod svih poluklubova čije gazde su slika onoga čemu decu učimo da ne treba da budu. Ježimo se od pomisli da budemo kao vi, da nam deca budu kao vi.
Pozivamo sve koji se osećaju kao i mi da se bore, iz inata da ne odustanemo od poštenog srpskog fudbala. Nemamo ni prava na to, jer bi sve što se radilo stotinu godina unazad bilo obesmišljeno. Dokle postojimo, dokle god se ori na Čika Dači, dokle god Kragujevac diše, do kraja za svaku pobedu, za svaki bod. A vas, ubice snova, pozivamo da dođete na Čika Daču, da vidite kako se pošteno igra i navija, da vidite koliko lep fudbal može da bude”.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar