Festival odbojke u Kragujevcu okupio 300 devojčica iz tri grada

Festival odbojke za devojčice koji se održava danas u sali Druge kragujevačke gimnazije, u organizaciji odbojkaškog kluba „Max Volley“ iz Kragujevca okupio je oko 300 devojčica iz tri grada – Uba, Jagodine i Kragujevca. Festival je posetio Predrag Stevović, član Privremenog organa grada Kragujevca. Stevović je istakao da Kragujevac ima sreće da ima dovoljan broj dece u ovom sportu.

Trudimo se da ovakva regrutna baza koja danas postoji u ženskoj odbojci postoji i u drugim sportovima u gradu. Podržavamo ovakve manifestacije, i kroz podršku njihovoj organizaciji i kroz ulaganja u sportsku infrastrukturu – kazao je Stevović.

Katarina Marisavljević Barudžić trener u odbojkaškom klubu „Max Volley“ istakla je da se današnji festival odbojke u Kragujevcu održava u formi mini lige u kojoj su uzele učešće 24 ekipe. Takmiče se devojčice uzrasta od prvog do četvrtog razreda, a cilj je da kroz ovakva takmičenja probude takmičarski duh, nauče način ponašanja na takmičenjima i da se druže. I Katarina potvrđuje da u Kragujevcu postoji veliko interesovanje za žensku odbojku. Možda je uspeh naše reprezentacije ključ svega toga – zaključuje Katarina Marisavljević Barudžić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar