Divlji Veprovi 13. u Evropi

Kragujevac Wild Boarsi nalaze se na 13. mestu najnovije liste 25 najboljih timova Evrope, u izboru renomiranog sajta The Podyum.

Na prethodnoj listi Kragujevčani su zauzimali 17. poziciju, pa su tako popravili plasman za četiri mesta.

 

U obrazloženju se navodi da su Veprovi ubedljivo savladali „večitog rivala“, beogradske SBB Vukove (38:21), čime su pokazali da su favoriti za odbranu titule. Dalje se dodaje da će i ostatak aprila biti izuzetno važan, jer najpre u CEFL-u gostuju turskim Koč Ramsima 14. aprila, a dve nedelje kasnije u istom takmičenju dočekuju ruske Moscow Patriotse. Sve osim neporaženosti u aprilu bio bi neuspeh za Vajld borse. U Podyumu zaključuju da će Veprovi pokušati da nastave dominaciju u ovim utakmicama, kako bi pokazali da zaslužuju da budu među najboljim evropskim timovima.

Na prvom mestu su šampioni Nemačke, Schwabisch Hall Unicornsi, a prate ih vicešampioni te zemlje i prvaci Evrope, New Yorker Lionsi, te austrijski prvaci Vienna Vikingsi i viceprvaci Tirol Swarco Raidersi, od kojih su Veprovi prošle godine izgubili u finalu CEFL-a.

Peto mesto pripalo je još jednom učesniku CEFL-a, najboljem poljskom timu, Wroclaw Panthers, dok je šesti prvak NEFL-a i Finske, Helsinki Roosters. Slede nemački Dresden Monarchsi i Marburg Mercenariesi, te švedski šampioni Carlstad Crusadersi i Berlin Rebelsi, a ispred Veprova su još samo još italijanski prvak Milano Seamen i nemački Kiel Baltic Hurricanes.

U kakvom su se društvu našli Veprovi još bolje govore i imena timova koja im gledaju u leđa, poput bivših prvaka Evrope, najboljeg švajcarskog tima (Calanda Broncos), te prvaka Češke (Prague Black Panthers), Velike Britanije (Tamworth Phoenih), Danske (Copenhagen Towers), Francuske (Courneuve Flash), Holandije (Amsterdam Crusaders), Španije (Badalona Dracs), Norveške (Oslo Vikings) i ostalih evropskih zemalja.

 

Izvor:  www.wildboars.rs  / Igor Lazarević

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar