Derbi Radničkog i Šapca za prvo mesto

U derbiju za prvo mesto Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekuju ekipu Šapca, u subotu od 20.30 časova, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“.

Ovi timovi sastali su se dva puta, najpre u finalu Kupa Srbije, a zatim i u prvom delu lige, i oba puta Šapčani su bili uspešniji.

„Šabac je veliki favorit, ne samo u ovom duelu, već i za osvajanje šampionata, kojim bi upotpunio duplu krunu. Stabilan je klub, odlično vođen sa klupe, dok u bazenu ima nekoliko odličnih pojedinaca. Tu pre svega mislim na našeg trofejnog golmana Gojka Pijetlovića, a zatim i na nekoliko mladih reprezentativaca poput Vučinića, Velkića, Rogača, Jankovića i Lukića, koji sve češće dobijaju šansu i u A timu. Nema sumnje da publiku očekuje zanimljiva utakmica sa dosta lepih poteza“ istakao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Kragujevčani su uspeli da pariraju favorizovanom protivniku u finalu Kupa, u kom se pobednik nije znao sve do kraja (10:9), dok je u ligaškom delu Šabac bio znatno ubedljiviji (10:3).

„Znamo gde smo grešili u prethodnim utakmicama. U Šapcu smo pali, loše odigrali prvo poluvreme, ali smo opet bili u egal igri. Međutim, pogodila su nas tri brza gola u poslednjoj četvrtini, posle kojih šansi za povratak nije bilo. Šabac je na papiru najjača ekipa u Srbiji, ali se nadamo da ćemo pružiti bolju partiju i da će utakmica biti neizvesnija. Igramo pred našim navijačima i očekujemo da će doći u velikom broju“  rekao je Uglješa Panić, vaterpolista Radničkog.

Francuski internacionalac iz redova Radničkog, Gijom Dino, složio se da su Mačvani favoriti u ovom duelu.

„Šabac je dobar tim sa jakim i veoma iskusnim igračima, ali očekujem da pružimo dobru partiju. U Šapcu nismo bili toliko loši koliko rezultat pokazuje. Moramo da odigramo najbolje što možemo kako bismo im parirali, a videćemo za šta je to dovoljno. U prethodne dve utakmice sa Zvezdom i Partizanom bazen je bio pun, što nam je umnogome pomoglo da pobedimo, a nadam se da ćemo i ovoga puta imati veliku podršku sa tribina“  rekao je Dino.

Ulaz je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar