Davor Štefanek u ovoj sezoni takmiči se za Rvački klub „Radnički“

Naš proslavljeni olimpijac i svetski šampion u rvanju i aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, ove takmičarske sezone nastupaće za kragujevački Rvački klub „Radnički“. Potpisivanjem ugovora u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave, gde je povodom ovog značajnog događaja za kragujevački rvački sport, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, upriličio prijem, to je i ozvaničeno.

Uz podršku grada Kragujevca, dolazak Davora Štefaneka, rezultat je rada Rvačkog saveza Srbije, Rvačkog saveza Centralne Srbije i oba kragujevačka rvačka kluba „Radnički“ i „Kragujevac“.

Grad Kragujevac dobija vrhunskog olimpijskog i svetskog šampiona, čijim će imenom biti ispisana istorija Rvačkog kluba „Radnički“, rekao je Stevović i dodao da je posebna čast što će svoju klupsku karijeru završiti u našem klubu. Zadovoljstvo je što ovakvi šampioni naš klub vide kao tim u kome mogu da ostvare svoje želje u profesionalnoj karijeri, a grad Kragujevac će nastaviti da pruža maksimalnu i kontinuiranu podršku rvačkim klubovima. U ovoj godini u potpunosti smo finansirali rad jednog rvačkog trenera kako bi rvanje za decu bilo besplatno a trudićemo se i dalje da ojačamo sportsku infrastrkturu. Sve ovo činimo kako bi pružili podršku deci koja vole sport, jer bez njih nećemo imati profesionalni sport, poručio je Stevović.

U ime Sportskog saveza Centralne Srbije, Đorđe Kalanović predsednik Rvačkog sportskog saveza Centralne Srbije zahvalio se gradu Kragujevcu, gradonačelniku Nikoli Dašiću i članu Gradskog veća za sport Predragu Stevoviću na podršci i što su kako je istakao dokazali da poštuju prave vrednosti. Davor Štefanek je obeležio poslednju deceniju u rvanju i vratio ovom sportu staru slavu. Rvanje je kvalitetan, bazičan i dobar sport za decu i nadamo se da će njegov dolazak podstaći decu da dođu u sale. Nadam se, kazao je Kalanović, da će Davor nastaviti saradnju i u budućnosti bilo na strunjači ili van nje i da će Rvačkom klubu „Radnički“ vratiti staru slavu koju je nosio decenijama unazad.

Iako se pre dve godine oprostio od reprezentativne karijere, Davor Štefanek nastavio je svoju klupsku karijeru prošle godine u “Spartaku” i doneo im titulu, a ove godine završiće je u kragujevačkom “Radničkom”.

U Kragujevcu imam dosta svojih prijatelja i došao sam da pomognem Rvačkom klubu „Radnički“, kazao je Štefanek. Svom prijatelju Đorđu Kalanoviću, pre godinu i po dana obećao sam da ću doći, a kada nekome nešto obećam, moja dužnost je da to i ispunim, iako sam, podseća, odlučio da više neću rvati. Za RK „Radnički“ nastupaću u kategorijama 77 i 82 kilograma i od mene možete da očekujete samo pobede, jer se sigurno neću predati, poručuje svetski šampion u rvanju. Sa pojačanjem od ove godine, Štefanek smatra da Rvački klub „Radnički“ može daleko da dogura.

Dolazak Davora Štefaneka, našeg najboljeg rvača u istoriji rvanja velika je stvar za Rvački klub Radnički. On će nam omogućiti da ostvarimo što bolji plasman u predstojećoj Super ligi Srbije koja počinje ovog vikenda a glavni cilj nam je ulazak u četiri najbolje ekipe, kaže Igor Vujović predsednik RK „Radnički“. Klub sada ima najjači rvački tim u odnosu na poslednjih deset godina za koji u ovoj sezoni igra i Milan Marić, dvostruki osvajač svetske veteranske medalje. Imamo i mlade perspektivne rvače tako da ovaj tim ima potencijal da ostvari veliki rezultat i uđe u plejof posle više od deset godina. Dolaskom Štefaneka želeli smo, kazao je Vujović i da popularizujemo rvanje među decom kako bi naša oba rvačka kluba „Radnički“ i „Kragujevac“ upisali nove članove.

Post Author: Milan

Ostavi komentar