„Crveno-bele“ na dvocifrenoj distanci

Košarkašice Radničkog nisu uspele da iznenade šampiona Srbije, beogradsku Crvenu zvezdu, u utakmici 14. kola Prve ženske lige Srbije. Po drugi put u ovoj sezoni „crveno-bele“ su bile uspešnije od Kragujevčanki, ovoga puta na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ – 83:66 (23:15, 15:14, 28:21, 17:16).

Beograđanke su već početkom druge deonice stekle solidan rezultatski kapital, koji su domaće bezuspešno pokušavale da sustignu u nastavku utakmice. U par navrata delovalo je da su „crvene“ na dobrom putu da anuliraju zaostatak, ali je kao po običaju dolazilo do „praznih minuta“ u njihovoj igri, što su košarkašice šampiona Srbije koristile da vrate razliku u dvocifrene okvire.

Konačan slom Kragujevčanki usledio je krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada su gošće iz Beograda „pobegle“ na „plus 20“, što je bio jasan signal da će bodovi završiti na kontu branioca titule.

Treba reći da su košarkašice Radničkog imale dosta problema sa zonskom odbranom rivala, za koju su rešenje pokušavale da pronađu u šutu sa distance. Ipak, od 28 „ispaljenih“ trojki, samo sedam je prošlo kroz protivnički obruč. Očekivano, „crveno-bele“ su ostvarile dominaciju u skokovima (47:38), a imale su i nešto manji broj izgubljenih lopti (15:22).

Najistaknutija akterka susreta u hali „Gordana Goca Bogojević“ bila je kapiten Crvene zvezde Ivana Katanić sa tripl-dabl učinkom – 11 poena, 11 skokova, 15 asistencija. Košgeterski najraspoloženija bila je Nadežda Nedeljkov sa 17 poena, Milina Mišeljić ubacila je poen manje i dodala 9 skokova, a dvocifrene u pobedničkom sastavu bile su još Marta Vulović sa 13 i Marta Mitrović sa 10 poena.

Najbolji utisak u redovima kragujevačkog tima ostavile su Jelena Prvulović sa 20 i Snežana Čolić sa 13 poena i 10 asistencija.

Radnički je tako produžio seriju poraza na tri utakmice u nizu, ali i dalje drži solidnu petu poziciju na tabeli sa 20 bodova.

Sledi reprezentativna pauza, a takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 15. februara, kada Kragujevčanke očekuje još jedan težak ispit na gostovanju prošlogodišnjem vicešampionu, ekipi 021 iz Novog Sada.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar