“Crveni” započeli pripreme za superligašku misiju

Nepunih mesec dana po završetku prethodne, izuzetno uspešne sezone, koju su okončali kao šampioni Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 ponovo su se okupili na stadionu “Čika Dača” kako bi krenuli sa pripremama za predstojeću sezonu u najvišem rangu takmičenja, Linglong Super ligi Srbije.

Po ustaljenom običaju, okupljene igrače pozdravili su direktor kluba sa “Čika Dače” Nikola Fržović i sportski direktor Slavko Perović, koji je tom prilikom predstavio i novog šefa struke Vladimira Radenkovića.
Novi strateg Kragujevčana je u kratkim crtama saopštio plan rada tokom prve dve sedmice priprema.

– Današnji trening omogućiće nama iz stručnog štaba da se bolje upoznamo sa igračima i predstavimo im neki naš način rada. U naredna dva dana igrači će obaviti sve neophodne testove, a onda od ponedeljka krećemo sa ozbiljnijim radom. Nastojaćemo da tokom pripremnog perioda odigramo što je moguće više jakih utakmica protiv timova superligaškog kvaliteta, pa čak i jačih, kako bismo imali jasniju sliku o realnim mogućnostima ove ekipe. Mislim da igrači imaju dovoljno vremena da prihvate naš model igre i uveren sam da ćemo spremno dočekati početak nove sezone – apostrofirao je Radenković.
Izvesno je da će bazični deo priprema fudbaleri Radničkog 1923 obaviti izvan Kragujevca, a prema rečima sportskog direktora Slavka Perovića još uvek se traži najbolja moguća destinacija.

– Trenutno vagamo između dve-tri najpovoljnije opcije. Naša prvenstvena želja je da odemo negde gde ćemo imati priliku da igramo prijateljske utakmice protiv što je moguće kvalitetnijih ekipa. Nadam se da će igrači u ovom početnom periodu priprema uspeti da prihvate glavne smernice rada novog stručnog štaba i da će to uspešno implementirati u takmičarskim utakmicama. Očekujem dobru sezonu i uveren sam da će naš klub nastaviti stazama uspeha i dalje modernizacije – istakao je Perović.
Pored dobro poznatih lica, igrača koji su izneli glavninu tereta prethodne takmičarske sezone, današnjoj prozivci prisustvovalo je i nekoliko momaka iz omladinske škole, koji će u narednom periodu pokušati da zarade poverenje šefa struke prvog tima.
– Poznato je da mi velike nade polažemo u naše mlađe selekcije, koje su protekle sezone beležile puno uspeha. Zbog toga smo odlučili da pripremama prvog tima priključimo osmoricu momaka iz naše omladinske škole, od toga pet omladinaca i tri kadeta. Na taj način šaljemo jasnu poruku da je Radnički 1923 prava sredina za sve mlade igrače, koji ovde imaju priliku za punu afirmaciju – dodao je Perović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar