Crveni Đavoli najavili bojkot svih utakmica koje se ne budu igrale vikendom osim vanrednih kola

Sportsku javnost Kragujevca, a pre svega navijače fudbalskog kluba Radnički 1923, danas je zatekla neprijatna vest o odlaganju utakmice Partizan – Radnički 1923.

Na stranici kluba može se pročitati saopštenje koje glasi :

Utakmica 23. kola Mocart Bet Superlige Srbije Partizan-Radnički 1923, koja je trebala da bude odigrana danas od 16.30 časova na stadionu FK Partizan, odložena je zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Novi termin odigravanja utakmice je PONEDELJAK u 14 ČASOVA, iz direktan prenos na Arena Sport 1 Premijum kanalu.

Već izvesno vreme tinja nezadovoljstvo među navijačima popoularnog kluba iz Kragujevca i Šumadije, koji zbog čestog odigravanja utakmica svog voljenog kluba u terminima koji nisu za vikend, kada je prirodno da se utakmice odigravaju, nisu u mogućnosti da prisustvuju utakmicama. Pri tome je očigledno da su neki klubovi favorizovani i ne moraju svoje mečeve da igraju ponedeljkom ili petkom.

Ovoga puta navijačka grupa nije oćutala na najnovije pomeranje meča svog kluba za ponedeljak. Tim povodom Crveni Đavoli su izdali saopštenje koje prenosimo u celosti :

Fudbal je sport koji okuplja različite ljude, generacije, slojeve, on je nešto mnogo više od same igre i trčanje za loptom. Navijači širom sveta preživljavaju tokom radne nedelje i čekaju vikend da bi otišli na stadion, pocepali glasne žice, popili koje pivo i bodrili klub za koji žive. Međutim, u Srbiji se zbog šačice povlašćenih, kojima je finansijski interes iznad svega, fudbal u poslednjih par godina igra u većini slučajeva svim danima, osim vikenda. Navijačka grupa “Crveni Đavoli” prestaje od ovog trenutka da daje legitimitet ljudima iz fudbalskog saveza i Arene sport i svaku sledeću utakmicu (sem kada se igra vanredno kolo), koja se igra u nefudbalskim terminima, BOJKOTUJE!
FUDBAL SE IGRA VIKENDOM, FUDBAL SE IGRA ZBOG NAVIJAČA, A NE PROFITERA I NEZNALICA!
Crveni Đavoli 1989 Kragujevac

 

Foto : Oficijelna FB stranica „Crveni Đavoli 1989“ Kragujevac

Post Author: Milan

Ostavi komentar