„Crvene“ rešene da namuče bivšeg šampiona

Košarkašice Radničkog u subotu, 29. februara, očekuje poslednje gostovanje u regularnom delu Prve ženske lige Srbije. Rival će im biti beogradski Radivoj Korać, klub koji u svojim vitrinama ima tri titule prvaka države, jedan trofej namenjen pobedniku nacionalnog kupa, kao i zvanje šampiona Međunarodne regionalne lige.

Još dva kola ostalo je do početka plej-ofa, u kome će osam najbolje plasiranih ekipa nastaviti trku za titulu. Radnički i Radivoj Korać su sigurni učesnici naredne faze takmičenja, jedino što ostaje da se vidi sa koje pozicije će startovati u plej-ofu.

Trenutno, Radnički zauzima petu poziciju, dok je Radivoj Korać za jedno mesto bolje plasiran, tako da će, ukoliko do kraja takmičenja ne bude promena na tabeli, ova dva kluba odmeriti snage na startu plej-ofa.

Upravo zbog toga će predstojeći duel Kragujevčanki i Beograđanki biti pod posebnom lupom. Bodovi su svakako potrebniji ekipi Nenada Milovanovića, koja nastoji da zadrži petu poziciju na tabeli, mada će sigurno treneri obe ekipe sakriti određene adute za potencijalni duel u plej-ofu.

Radnički na ovo gostovanje odlazi nakon velike pobede nad Partizanom. „Crvene“ su u tom meču pokazale da neće biti slučajan putnik u plej-ofu i da zaista imaju kapacitet da se suprotstave najkvalitetnijim ekipama u ligi.

Uostalom, to pokazuje i prvi ovosezonski meč sa ekipom Radivoja Koraća, u kome su Kragujevčanke posle velike borbe i jednog produžetka ostvarile trijumf nad bivšim šampionom. Upravo je to jedan od razloga na kome košarkašice Radničkog temelje optimizam uoči predstojećeg gostovanja u Beogradu.

Ekipa Radivoja Koraća je osigurala mesto među prve četiri ekipe na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Beograđanke su u poslednjih pet mečeva upisale četiri trijumfa, što je znak da su u dobroj formi, koju će neminovno želeti da potvrde u susretu sa Kragujevčankama.

Na košarkašicama Radničkog je da ponove pristup iz utakmice sa Partizanom i pokušaju da po drugi put u sezoni „sruše“ nekadašnjeg šampiona.

Utakmica se igra u hali „Radivoj Korać“ sa početkom u 18 časova.

 

 

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar